Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

Britanski prozvođač robe široke potrošnje Reckitt Benckiser pregovara o preuzimanju američkog proizvođača hrane za novorođenčad Mead Johnsona, objavile su nedavno dve kompanije.

Iz Reckitta navode da su pregovori već u poodmakloj fazi, dodajući da su za akciju američke kompanije ponudili 90 dolara. Time je vrednost Mead Johnsona procenjena na 16,7 milijardi dolara.

Ponuđeni je iznos za 28 odsto viši od cene Meadove akcije pri zatvaranju američkog tržišta u sredu.

U odvojenom su saopštenju iz Mead Johnsona poručili da ništa nije zaključeno i da “nema garancija da će pregovori uopšte rezultirati transakcijom”. Napominju da su saopštenje objavili kako bi reagovali na medijske napise, naglašavajući da više neće komentarisati razgovore sve dok ne budu završeni.

Reckittov portfelj brendova uključuje proizvođača kondoma Durex, te antiseptik Dettol, osveživač zraka Air Wick i analgetik Nurofen.

Mead Johnson prodaje 70 proizvoda u više od 50 zemalja, uključujući i vodeću liniju “Enfa”, za koju tvrde da je vodeći svetski prehrambeni brend hrane za novorođenčad. U 2016. je poslovali su s neto dobiti od 545 miliona dolara, uz prihode od 3,7 milijardi dolara. Polovinu prodaje ostvaruju u Aziji.

Američka kompanija je već u nekoliko navrata bila u fokusu špekulacija o preuzimanju a kao kupci spominjali su se giganti Danone i Nestle.

Reckitt Benckiser je u 2015. godini ostvario prihode od 8,87 milijardi funti (11,26 milijardi dolara) a u međuvremenu su već dva puta snižavali procenu organskog rasta u prošloj godini.

Izvor: Agencijef
Previous Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u
Next Sastanak grupe za kontrolu primirja u Siriji, učestvuje i Jordan

You might also like

Društvo 0 Comments

Od danas moguće plaćanje računa u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go

Plaćanje računa za EDB (struju), Infostan, mobilni telefon moguće je od danas u svim prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go.

Kompanije 0 Comments

Otvorene ponude za Galeniku, izveštaj o dokumentaciji 2. avgusta

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da su danas otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike i da su prijave tri ponuđača dostavljene blagovremeno u skladu sa propisanim uslovima.

Kompanije 0 Comments

Amazon: Prva isporuka dronom uspešno prizemljena

Isporuka paketa za samo 13 minuta. Ideja se razvijala već tri godine, Jeff Bezos je uvideo mogućnosti za iskorišćenje bespilotnih letelica-dronova za isporuke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply