Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

Britanski prozvođač robe široke potrošnje Reckitt Benckiser pregovara o preuzimanju američkog proizvođača hrane za novorođenčad Mead Johnsona, objavile su nedavno dve kompanije.

Iz Reckitta navode da su pregovori već u poodmakloj fazi, dodajući da su za akciju američke kompanije ponudili 90 dolara. Time je vrednost Mead Johnsona procenjena na 16,7 milijardi dolara.

Ponuđeni je iznos za 28 odsto viši od cene Meadove akcije pri zatvaranju američkog tržišta u sredu.

U odvojenom su saopštenju iz Mead Johnsona poručili da ništa nije zaključeno i da “nema garancija da će pregovori uopšte rezultirati transakcijom”. Napominju da su saopštenje objavili kako bi reagovali na medijske napise, naglašavajući da više neće komentarisati razgovore sve dok ne budu završeni.

Reckittov portfelj brendova uključuje proizvođača kondoma Durex, te antiseptik Dettol, osveživač zraka Air Wick i analgetik Nurofen.

Mead Johnson prodaje 70 proizvoda u više od 50 zemalja, uključujući i vodeću liniju “Enfa”, za koju tvrde da je vodeći svetski prehrambeni brend hrane za novorođenčad. U 2016. je poslovali su s neto dobiti od 545 miliona dolara, uz prihode od 3,7 milijardi dolara. Polovinu prodaje ostvaruju u Aziji.

Američka kompanija je već u nekoliko navrata bila u fokusu špekulacija o preuzimanju a kao kupci spominjali su se giganti Danone i Nestle.

Reckitt Benckiser je u 2015. godini ostvario prihode od 8,87 milijardi funti (11,26 milijardi dolara) a u međuvremenu su već dva puta snižavali procenu organskog rasta u prošloj godini.

Izvor: Agencijef
Previous Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u
Next Sastanak grupe za kontrolu primirja u Siriji, učestvuje i Jordan

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Moody’s: Evropska industrija pića imaće povećanje profita u narednih 18 meseci

Uprkos brojnim makroekonomskim izazovima, evropske firme uključene u industriju pića, alkoholnih i bezalkoholnih, verovatno će doživeti rast profita sledećih 18 meseci, prema istraživanjima koja je proveo Moody’s.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

General Electric pomaže da se poveća proizvodnja TE Nikola Tesla

Kompanija General Electric Power Services je danas objavila da će ove godine završiti modernizaciju TE Nikola Tesla, EPS-ove najveće elektrane na ugalj u Srbiji.

Kompanije 0 Comments

Volkswagen isplaćuje 5.000 dolara svakom prevarenom kupcu u SAD-u

Kriza u Volkswagenu je izbila u septembru 2015., kada je otkriveno da je širom sveta proizvođač ugradio uređaj koji je omogućio lažiranje podataka o emisijama štetnih plinova u 11 miliona dizel vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply