Beogradska berza: Zaustavljen višednevni rast Belexa, vranjski Alfa plam najprometniji

Beogradska berza: Zaustavljen višednevni rast Belexa, vranjski Alfa plam najprometniji

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je pad beogradskog tržišta, uz odličan ukupan promet zahvaljujući državnim obveznicama.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 917,2 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 zaustavio višednevni rast, oslabivši danas 1,1% na 697,1 poen.

Foto: alfaplam.rs

Foto: alfaplam.rs

Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa plam (ALFA), bio je najprometniji sa ukupnom realizacijom od 18,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 34.994 RSD. Današnje trgovanje predstavlja najveći promet ovom akcijom u više od godinu dana. Prošle godine Alfa plam je zabeležio rast od 3,2% dok je 2014. i 2015. godine bio medju najvećim dobitnicima na Belexu.

Komercijalna banka (KMBN) je zaustavila trodnevni pad, ostvarivši danas rast cene od 0,8% na 1.719 RSD uz solidnu realizaciju od 9,8 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) spustio se 1,8% na 1.121 RSD uz registrovani promet od 1,6 miliona RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) blago oslabila na 742 RSD uz trgovanje vredno 1,3 miliona RSD.

Messer Tehnogas (TGAS) zabeležio je realizaciju od 1,3 miliona RSD uz rast cene od 0,6% na 12.980 RSD, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) već drugi dan u plusu, okončavši danas trgovanje na 659 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD.

Posle jučerašnje velike transakcije, Energoprojekt holding (ENHL) danas beleži neveliku realizaciju uz pad cene od 6,3% na 1.209 RSD, što je najniža cena na zatvaranju od kraja jula prošle godine. Zavisna preduzeća ove kompanije, Energoprojekt Entel (EPEN) i Energoprojekt oprema (ENOP) oslabili su 4,7% i 2,1% respektivno uz minorne realizacije.

Obveznica RSO15121 denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu 18. septembra 2017. godine, zabeležila je promet od 7,1 milion EUR uz prinos od 0,45 odsto.

Izvor: Wisebroker
Previous U Beogradu otvoren novi hotel sa pet zvezdica
Next Air Serbia objavila posebnu ponudu za Dan zaljubljenih

You might also like

Azijske berze nastavljaju rast, evro stabilan

Na azijskim berzama i u utorak su cene akcija porasle jer su ulagači i dalje skloni rizičnijim investicijama nakon pobede centrista Emmanuela Macrona u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj.

Svetske berze 0 Comments

Nove sankcije obaraju rusku valutu

Rublja je pala na nivo koji nije zabeležen još od februara, zbog sunovrata cena nafte i novih sankcija prema Moskvi.

Srednji kurs danas 118,1454 dinara za jedan evro

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,1454 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply