Beogradska berza: Zaustavljen višednevni rast Belexa, vranjski Alfa plam najprometniji

Beogradska berza: Zaustavljen višednevni rast Belexa, vranjski Alfa plam najprometniji

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je pad beogradskog tržišta, uz odličan ukupan promet zahvaljujući državnim obveznicama.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 917,2 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 zaustavio višednevni rast, oslabivši danas 1,1% na 697,1 poen.

Foto: alfaplam.rs

Foto: alfaplam.rs

Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa plam (ALFA), bio je najprometniji sa ukupnom realizacijom od 18,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 34.994 RSD. Današnje trgovanje predstavlja najveći promet ovom akcijom u više od godinu dana. Prošle godine Alfa plam je zabeležio rast od 3,2% dok je 2014. i 2015. godine bio medju najvećim dobitnicima na Belexu.

Komercijalna banka (KMBN) je zaustavila trodnevni pad, ostvarivši danas rast cene od 0,8% na 1.719 RSD uz solidnu realizaciju od 9,8 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) spustio se 1,8% na 1.121 RSD uz registrovani promet od 1,6 miliona RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) blago oslabila na 742 RSD uz trgovanje vredno 1,3 miliona RSD.

Messer Tehnogas (TGAS) zabeležio je realizaciju od 1,3 miliona RSD uz rast cene od 0,6% na 12.980 RSD, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) već drugi dan u plusu, okončavši danas trgovanje na 659 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD.

Posle jučerašnje velike transakcije, Energoprojekt holding (ENHL) danas beleži neveliku realizaciju uz pad cene od 6,3% na 1.209 RSD, što je najniža cena na zatvaranju od kraja jula prošle godine. Zavisna preduzeća ove kompanije, Energoprojekt Entel (EPEN) i Energoprojekt oprema (ENOP) oslabili su 4,7% i 2,1% respektivno uz minorne realizacije.

Obveznica RSO15121 denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu 18. septembra 2017. godine, zabeležila je promet od 7,1 milion EUR uz prinos od 0,45 odsto.

Izvor: Wisebroker
Previous U Beogradu otvoren novi hotel sa pet zvezdica
Next Air Serbia objavila posebnu ponudu za Dan zaljubljenih

You might also like

Wall Street: Dow Jones indeks nastavlja da niže rekorde

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija blago porasle, pri čemu je Dow Jones indeks dostigao novi rekordni nivo, što se najviše zahvaljuje rastu finansijskog sektora.

Azijske berze: Oprezno trgovanje, dolar stabilan

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno, a cene su akcija blago skliznule s najviših nivoa u dve godine jer ulagači nisu sigurni da su ti nivoi cena opravdani.

Azijske berze u padu, dolar u skoku

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale, prateći pad Wall Streeta, dok je dolar ojačao jer je sve izvesnije da će američki Fed naredne nedelje povećati kamate.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply