Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Američki Apple će ove godine krenuti sa proizvodnjom iPhone-a u Indiji, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je danas jedan funkcioner lokalne uprave u južnoj indijskoj državi Karnataka.

Američki gigant nije potvrdio takav korak, ali je izvršni direktor Apple-a Tim Cook rekao ove nedelje da kompanija namerava “značajno da investira” u Indiji, gde privredni uspon pruža dovoljno prilika za rast, prenosi agencija France presse.

“Imamo sporazum s Apple-om i očekujemo da će početi proizvodnju u Karnataki do kraja aprila”, rekao je za France presse Priyank Kharge, ministar za informacione tehnologije i biotehnologiju te države.
On je rekao da će u novom pogonu verovatno biti sklapani iPhone-i za domaće tržište.

Apple ima samo dva odsto udela na indijskom tržištu, daleko manje rivala Samsunga koji drži 23 procenta, prema istraživanju kompanije Canalis. Međutim, američka firma je prošle godine ima 48-procentni udeo u premijum sektoru, koji obuhvata prodaju telefona čija je cena od 450 dolara naviše.
Stručnjaci kažu da će lokalna proizvodnja smanjiti troškove kompanije i omogućiti niže cene.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Uprava carina objavila konkurs za 19 radnih mesta
Next Uskoro će registarske tablice vozila važiti trajno

You might also like

Kompanije 0 Comments

Facebook i Google dominiraju na listi najpopularnijih aplikacija u 2016.

Kompanija Nielsen pripremila je listu najpopularnijih aplikacija za mobilne uređaje koje su koristili američki korisnici tokom 2016. godine.

Kompanije 0 Comments

Rekordni izvoz Plive

Pliva će ove godine ostvariti najbolje izvozne rezultate do sada, s više od milijardu kuna, a i drugi pokazatelji su dobri, izjavio je u četvrtak predsednik Uprave Plive Mihael Furjan.

Google razmatra kupovinu HTC-a

Sve brojnija konkurencija u poslednjih nekoliko godina s kojom veoma teško izlazi na kraj kompanija HTC, naterala ječelnike ove kompanije da razmišljaju u pravcu prodaje svog mobilnog odeljenja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply