Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Američki Apple će ove godine krenuti sa proizvodnjom iPhone-a u Indiji, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je danas jedan funkcioner lokalne uprave u južnoj indijskoj državi Karnataka.

Američki gigant nije potvrdio takav korak, ali je izvršni direktor Apple-a Tim Cook rekao ove nedelje da kompanija namerava “značajno da investira” u Indiji, gde privredni uspon pruža dovoljno prilika za rast, prenosi agencija France presse.

“Imamo sporazum s Apple-om i očekujemo da će početi proizvodnju u Karnataki do kraja aprila”, rekao je za France presse Priyank Kharge, ministar za informacione tehnologije i biotehnologiju te države.
On je rekao da će u novom pogonu verovatno biti sklapani iPhone-i za domaće tržište.

Apple ima samo dva odsto udela na indijskom tržištu, daleko manje rivala Samsunga koji drži 23 procenta, prema istraživanju kompanije Canalis. Međutim, američka firma je prošle godine ima 48-procentni udeo u premijum sektoru, koji obuhvata prodaju telefona čija je cena od 450 dolara naviše.
Stručnjaci kažu da će lokalna proizvodnja smanjiti troškove kompanije i omogućiti niže cene.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Uprava carina objavila konkurs za 19 radnih mesta
Next Uskoro će registarske tablice vozila važiti trajno

You might also like

Kompanije 0 Comments

Poslednja šansa nekadašnjeg giganta “Toza Marković”

Okončan stečaj u kikindskoj kompaniji “Toza Marković” tek je jedan korak u nizu oporavka. Predstoji desetogodišnji plan reorganizacije u novoj etapi preduzeća koje ovih dana slavi 150 godina poslovanja.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća od 15. do 19. maja na Beogradskom sajmu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća počinje na Beogradskom sajmu u ponedeljak 15. maja i trajaće do petka 19. maja 2017.

Samsung otkriva tehnološke planove za budućnost

U susret 2017. godini, Samsung Electronics Evropa objavio je deset trendova koji će oblikovati naš način života u 2017. godini i nadalje, a ova previđanja obuhvataju širok spektar kulturnih, socioloških i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply