Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Apple pokreće proizvodnju iPhone-a u Indiji

Američki Apple će ove godine krenuti sa proizvodnjom iPhone-a u Indiji, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je danas jedan funkcioner lokalne uprave u južnoj indijskoj državi Karnataka.

Američki gigant nije potvrdio takav korak, ali je izvršni direktor Apple-a Tim Cook rekao ove nedelje da kompanija namerava “značajno da investira” u Indiji, gde privredni uspon pruža dovoljno prilika za rast, prenosi agencija France presse.

“Imamo sporazum s Apple-om i očekujemo da će početi proizvodnju u Karnataki do kraja aprila”, rekao je za France presse Priyank Kharge, ministar za informacione tehnologije i biotehnologiju te države.
On je rekao da će u novom pogonu verovatno biti sklapani iPhone-i za domaće tržište.

Apple ima samo dva odsto udela na indijskom tržištu, daleko manje rivala Samsunga koji drži 23 procenta, prema istraživanju kompanije Canalis. Međutim, američka firma je prošle godine ima 48-procentni udeo u premijum sektoru, koji obuhvata prodaju telefona čija je cena od 450 dolara naviše.
Stručnjaci kažu da će lokalna proizvodnja smanjiti troškove kompanije i omogućiti niže cene.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Uprava carina objavila konkurs za 19 radnih mesta
Next Uskoro će registarske tablice vozila važiti trajno

You might also like

Transport 0 Comments

Airbus iz SAD dobija novog finansijskog saveznika

Garancija Ex-Ima, američke državne banke, godinama je koristio Boeing, a sada će ih dobijati i Airbus s obzirom da je počeo proizvoditi avione u Alabami.

Berza 1Comments

Energoprojekt podneo prijavu Komisiji za hartije od vrednosti zbog sumnjive trgovine akcijama

Generalni direktor “Energoprojekta” Vladimir Milovanović izjavio je da sumnjive okolnosti kupoprodaje akcija i činjenica da se “kupac” skriva, ukazuju na potencijalne ambicije da se možda priprema “neprijateljsko” preuzimanje te građevinske

Kompanije 0 Comments

Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Nemački industrijski konglomerat Siemens AG najavio je ukidanje ili angažiranje spoljnih saradnika za 2.700 radnih mesta u cilju modernizacije IT sektora i povećanja efikasnosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply