Siniša Mali: Beograd kupuje 30 novih autobusa

Siniša Mali: Beograd kupuje 30 novih autobusa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će grad Beograd nabaviti 30 novih autobusa za javni gradski prevoz od kompanije Ikarbus, prenosi Beoinfo.

– Prošle godine Grad Beograd je kupio 55 novih autobusa, od kojih je pet elektroautobusa, a ostatak su solo autobusi. Ove godine nabavićemo još 30 zglobnih autobusa kako bi GSP unapredio svoju uslugu – rekao je Mali.

On je rekao i da se radi na mogućnostima za rekonstrukciju čeških tramvaja i dodao da se nada se da ćemo za nekoliko meseci imati odgovarajuće rešenje.

– Uz rekonstrukciju Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i drugih ulica, očekuju nas i radovi na rekonstrukciji Kraljice Marije, Ruzveltove i Cara Dušana do 25. maja. Ti radovi biće obavljeni naredne godine, a u okviru njih biće postavljene nove tramvajske šine, što će omogućiti da i španski tramvaji mogu da koriste trase po celom gradu – istakao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je najavio da će do kraja godine početi izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom na Ušću, kao i da će uskoro građanima biti predstavljen projekat uređenja tog parka. Uz to, u narednih deset dana biće objavljen i tender za rekonstrukciju Starog savskog mosta.

foto: Kurir

foto: Kurir

Govoreći o pretvaranju centra grada u pešačku zonu, gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je prvi veliki projekat koji će to omogućiti tunel između Save i Dunava, koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice, a izlaziti kod Pančevačkog mosta.

– Tunel bi trebalo da smanji broj automobila u centru grada za skoro 14%. Takođe, radimo na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu od Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, a imamo plan da tu uradimo nekoliko garaža. U narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže Obilićev venac dobiće se skoro novih 250 mesta, zatim vrlo brzo krećemo u izgradnju garaže Studentski trg sa novih 950 mesta – istakao je Vesić.

On je, govoreći o radovima na Slaviji, rekao da oni idu prema planiranoj dinamici, a biće završeni početkom maja i dodao da će tu biti “fontana kojom će se Beograđani ponositi”.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Ministarstvo finansija: Budžet Srbije na kraju 2016. u minusu 7,9 milijardi dinara zbog Petrohemije, javni dug 25 milijardi evra
Next Shell udvostručio neto dobit u 2016. godini

You might also like

Transport 0 Comments

Ford dolazi u Rumuniju

Američki proizvođač automobila Ford motor investiraće 200 miliona evra u proizvodnju manjih sportskih vozila Eko-sport u rumunskom ogranku Automobil Craiova.

Kompanije 0 Comments

Microsoft udružuje snage sa Intelom i Qualcomm-om

Projekat Evo je na vrhu prioriteta, sledi kolaboracija sa Intel dizajnom na izgradnji sledeće generacije PC-ja fokusiranog na “mešovitoj realnosti”, igrama, AI i sigurnosti.

Kompanije 0 Comments

Od ponedeljka izgradnja luksuznog kompleksa Splendor u Vrnjačkoj banji

U Vrnjačkoj Banji će u ponedeljak, 16. jula početi izgradnja luksuznog kompleksa Splendor, potvrđeno je u Specijalnoj bolnici Merkur.

1 Comment

  1. Gohy
    February 02, 15:08 Reply
    Srpski "maketari" u svom punom zanosu...

Leave a Reply