Facebookov Oculus Rift plaća pola milijarde dolara odštete kompaniji ZeniMax

Facebookov Oculus Rift plaća pola milijarde dolara odštete kompaniji ZeniMax

Kada se Oculus Rift prvi put pojavio, mnogi su bili oduševljeni njime i potencijalom koji ima, ali nije trebalo da prođe dugo dok se nisu pojavile prve kontroverze.

Naime, kompanija ZeniMax je optužila Oculus da je nezakonito prisvojila poslovne tajne ZeniMaxa, što je rezultovalo tužbom u kojoj je Facebok kao vlasnik Oculusa, izašao kao gubitnik iz nje. Sud u Dalasu je presudio u korist kompanije ZeniMax, i Oculus sada mora da plati čak 500 miliona dolara odštete.

Oculus mora da plati 200 miliona dolara za probijanje NDA, i dodatnih 50 miliona dolara za kršenje autorskih prava. Takođe treba da plate i 50 miliona dolara za lažne oznake. Oculus-ov osnivač Palmer Luckey će takođe morati da plati 50 miliona dolara za lažne oznake, dok će Brendan Iribe morati da plati 150 miliona dolara.

U saopštenju za Polygon iz Oculusa su najavili žalbu, kao i svoje razočaranje mnogim aspektima presude. Što se tiče ZeniMaxa, oni planiraju da idu i dalje te da traže privremenu zabranu prodaje Oculus Rift kontrolera virtuelne realnosti.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Nemačka traži nekoliko hiljada vozača
Next Trenutno stanje i moguća iznenađenja u 2017. godini na tržištima valuta, metala, nafte, poljoprivrednih proizvoda...

You might also like

Svetske berze 0 Comments

“China Tower” debitovala na berzi i odmah zaradila 6,9 milijardi dolara

“China Tower” korporacija prikupila je na svom debiju na berzi u Hong Kongu 6,9 milijardi američkih dolara od investitora.

Apple i Microsoft najbolje rangirane kompanije na svetu

Apple i Microsoft trenutno su vodeća imena kada je u pitanju rangiranje bazirano na osnovu globalne percepcije, pokazuje istraživanje kompanije Future Brand.

Najvažnije vesti 0 Comments

Gde investirati između 5.000 i 20.000 eur u 2019. godini? Analiziramo 4 brzo rastuća online projekata

Redakcija portala Gdeinvestirati.com pripremila je analizu 4 konkretna brzo rastuća online projekata u koje možete da uložite između 5.000 i 20.000 eur u 2019. godini. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply