Facebookov Oculus Rift plaća pola milijarde dolara odštete kompaniji ZeniMax

Facebookov Oculus Rift plaća pola milijarde dolara odštete kompaniji ZeniMax

Kada se Oculus Rift prvi put pojavio, mnogi su bili oduševljeni njime i potencijalom koji ima, ali nije trebalo da prođe dugo dok se nisu pojavile prve kontroverze.

Naime, kompanija ZeniMax je optužila Oculus da je nezakonito prisvojila poslovne tajne ZeniMaxa, što je rezultovalo tužbom u kojoj je Facebok kao vlasnik Oculusa, izašao kao gubitnik iz nje. Sud u Dalasu je presudio u korist kompanije ZeniMax, i Oculus sada mora da plati čak 500 miliona dolara odštete.

Oculus mora da plati 200 miliona dolara za probijanje NDA, i dodatnih 50 miliona dolara za kršenje autorskih prava. Takođe treba da plate i 50 miliona dolara za lažne oznake. Oculus-ov osnivač Palmer Luckey će takođe morati da plati 50 miliona dolara za lažne oznake, dok će Brendan Iribe morati da plati 150 miliona dolara.

U saopštenju za Polygon iz Oculusa su najavili žalbu, kao i svoje razočaranje mnogim aspektima presude. Što se tiče ZeniMaxa, oni planiraju da idu i dalje te da traže privremenu zabranu prodaje Oculus Rift kontrolera virtuelne realnosti.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Nemačka traži nekoliko hiljada vozača
Next Trenutno stanje i moguća iznenađenja u 2017. godini na tržištima valuta, metala, nafte, poljoprivrednih proizvoda...

You might also like

Ransomware napadi ove godine napravili štetu od milijardu dolara

U svom novom istraživanju Herjavec Group, kompanija za računarsku bezbednost, upozorava da bi ove godine troškovi povezani s ransomware napadima trebali dostići nivo od milijardu američkih dolara.

Kompanije 0 Comments

HTC odbacuje navode o prodaji odeljenja sa telefonima Google-u

Kompanija HTC je reagovala na skore navode o potencijalnoj prodaji poslovanja sa mobilnim telefonima, gde se kao kupac pominjao Google.

Agrobiznis 3 Comments

Miodrag Kostić: Nisam kupio šećerane za tri evra

Miodrag Kostić demantuje da je kupio tri srpske šećerane za tri evra, jer su kupoprodajni ugovori sadržali obavezujuće milionske troškove i investicije, navodi se u saopštenju MK Group.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply