Beogradska berza: Belex ojačao četvrti dan zaredom, Energoprojekt holding najprometniji

Beogradska berza: Belex ojačao četvrti dan zaredom, Energoprojekt holding najprometniji

Trgovački dan na Beogradskoj berzi u četvrtak je obeležila solidna realizacija od 343 miliona RSD (2,8 miliona EUR), a gro prometa su zauzele akcije Energoprojekt holdinga.

Belex15 nastavlja rast već četvrti uzastopni dan, ojačavši danas 0,5% na 704,63 poena.

Foto: ocdn.eu

Foto: ocdn.eu

Energoprojekt holding (ENHL) je bio ubedljivo najprometniji sa ukupnom realizacijom od 335,4 miliona RSD uz rast cene od skoro 2% na 1.290 RSD. Danas je u jednoj transakciji isprometovano 2,3% akcija Energoprojekt holdinga po ceni od 1.290 RSD, a sličan scenario zabeležen je poslednjeg dana januara kada je isprometovano 3,4% akcija ove kompanije po prosečnoj ceni od 1.300 RSD.

Najveća domaća banka pod državnom kontrolom, Komercijalna (KMBN), beleži pad već treći uzastopni dan, oslabivši danas 0,6% na 1.706 RSD uz trgovanje vredno 3,5 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zadržala se na nivou od 743 RSD uz registrovani promet od 1 milion RSD, dok je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) oslabio 0,2% na 1.141 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD. Aerodrom je u januaru zabeležio rekordan broj putnika, veći za 13,5% u odnosu na isti mesec protekle godine.

Posle par dana nelikvidnosti, akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV), ojačale su 1,9% na 4.075 RSD uz trgovanje vredno 0,3 miliona RSD.

Messer Tehnogas (TGAS) beleži pad već drugi dan, okončavši trgovanje na nivou od 12.900 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD.

Gubitnik dana bio je Tigar iz Pirota (TIGR) koji je zabeležio pad od 23% na 100 RSD uz minornu realizaciju, dok je gornjomilanovački Metalac (MTLC) ojačao 5,4% na 1.760 RSD takođe uz mizeran promet.

Državne hartije danas nisu zabeležile realizaciju.

Izvor: Wisebroker
Previous SAD: Jedna od najvećih kolekcija automobila ide na aukciju
Next Cena zlata raste, tržišta bruje o Trampovim razgovorima sa kolegama u Australiji i Meksiku

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Bloomberg: Evro najpotcenjeniji u Grupi 10 najvažnijih valuta u svetu

Evrom se trguje znatno ispod njegove realne vrednosti, uzimajući u obzir najmanje četiri parametra, piše Bloomberg i dodaje da to daje validnost komentarima Trampovog savetnika za trgovinu Petera Navara da je

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija pale jer se ulagači plaše da će niz političkih skandala u Washingtonu navesti predsednika SAD-a Donalda Trumpa na odlaganje planova o smanjenju poreza.

Dinar bez promene, srednji kurs 118,69

Dinar je i danas ostao na približno istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118.6836 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

1 Comment

  1. Spolja gladac a unutra jadac
    February 03, 09:41 Reply
    U vreme kada je Energoprojektom rukovodila ekipa Vladana Pirivatrića do 2010 godine, koja je upravo odletela jer je muvala sa Bojovićem i „Napred“-om , taj isti Bojović je ima 3% vlasništva u Energoprojektu. Danas je ekipa lažnih Bojovićevih protivnika i lažnih zažtitnika Energoprojekta od izmišljenih neprijateljskih preuzimanja na čelu sa Vladimirom Milovanovićem i njegovim stvarnim gazdama Žarkom Zečevićem, Pavlom Tomaševićem i Mladenom Simovićem dozvolila da taj isti Bojović kontroliše na neposredan i posredan način blizu 40% Energoprojekta. Energoprojekt je uvek bio spolja gladac a unutra jadac. I uvek je menadžment bez realnog udela u vlasništvu gazdovao i pljačkao Energoprojekt, koristeći nezainteresovanost i lenjost države, koja se nikada nije ponaša odgovorno i kontrolisala na pravi način svoju imovinu u ovoj kompaniji.

Leave a Reply