Leoni planira do jula otvoriti pogon u Nišu

Leoni planira do jula otvoriti pogon u Nišu

Nemačka kompanija Leoni počela je sa pripremnim radovima za izgradnju pogona u Nišu, u neposrednoj blizini Kazneno-popravnog zavoda, potvrdio je danas za Betu gradski većnik resorno zadužen za privredu Mihajlo Zdravković.

“U toku februara Leoni bi trebalo da postavi temelj novog proizvodnog pogona površine 15.000 kvadrata, a već tokom jula pogon bi trebalo da bude otvoren”, izjavio je Zdravković.

On je istakao da nemačka kompanija planira gradnju u tri faze, a po završetku poslednje faze ukupna površina pogona trebalo bi da iznosi 40.000 kvadrata.

Leoni će u narednih nekoliko godina investirati u proizvodnju u Nišu više od 20 miliona evra i uposliće najmanje 2.200 radnika”, naglasio je Zdravković.

Prema njegovim rečima, proizvodni kompleks Leonija biće izgrađen na zemljištu ukupne površine osam hektara, s tim što je deo zemljišta kompanija sama otkupila, a deo će dobiti od države.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu potpisali su oktobra prošle godine generalni direktor Leonija Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Nemačka kompanija pogone za proizvodnju kablova za autobile već ima u Prokuplju i u Malošištu kraj Doljevca.

Izvor:Beta
Previous Povećan iznos PDV koji se refundira za kupovinu hrane i opreme za bebe
Next Piker: Komercijalna banka spremna za povratak na staze profita

You might also like

Telekomunikacije 2 Comments

Globaltel – novi virtuelni mobilni operater u Srbiji

U Mikser Housu u Savamali premijerno je predstavljen novi mobilni operater u Srbiji, Globaltel. Jelena Cakić, marketing menadžerka i Goran Marković, direktor prodaje Globaltela svečano su pustili u rad novog

Nekretnine 0 Comments

NBS: Banke mogu ustupiti potraživanja od građana samo drugim bankama

Povodom informacije da je Narodna banka Srbije blizu odluke o prodaji dugovanja građana fondovima i agencijama, u NBS su rekli da to nije tačno.

Sud u SAD ponovo pokreće tužbu protiv Applea zbog monopola nad AppStore-om

iTunes App Store je u vlasništvu i pod kontrolom kompanije Apple, u kojoj developeri, muzičari i filmski studiji otpremaju svoje kreacije koje se mogu kupiti i preuzeti od strane korisnika

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply