Sastanak Kontakt grupe zbog pogoršane situacije na istoku Ukrajine

Sastanak Kontakt grupe zbog pogoršane situacije na istoku Ukrajine

Predstavnici Kontakt grupe za situaciju u Donbasu sastaće se u beloruskoj prestonici Minsku, rekla je portparolka ukrajinskog izaslanika u Kontakt grupi Leonida Kučme.

“Sastanak trilateralne Kontakt grupe biće održan sutra u Minsku”, rekla je portparolka Darja Olifer, prenosi Tass.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko juče je pokrenuo inicijativu za održavanje hitnog sastanka Kontakt grupe zbog pogorišanja situacije u okolini Avdejevke u Donbasu, na istoku Ukrajine.

Samoproglašene republike na istoku Ukrajine su, sa svoje strane, ocenile da je ta inicijativa besmislena uoči već planiranog sastanka u Minsku.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck, u nedelju uveče su ukrajinske trupe izvele napade u blizini mesta Avdejevka i Jasinovataja, ali su potisnute i prisiljene da se vrate na svoje položaje.

Donjeck tvrdi da je prestao da granatira položaje ukrajinskih oružanih snaga u utorak rano ujutro, ali da ukrajinske snage nastavljaju sa granatiranjem.

U međuvremenu, predstavnici Kijeva optužuju milicije za granatiranje ukrajinskih položaja u teritorija u Donbasu.

Strane koje učestvuju u Kontakt grupi za rešavanje oružanog građanskog sukoba u istočnoj Ukrajini 21. decembra napravile su još jedan, deseti po redu, pokušaj da postignu primirje, ali se bezbednosna situacija u Donbasu nije vidno popravila, a ima i žrtava, navodi ruska agencija.

Izvor:Tanjug

Previous Od 31. januara startovao novi servis APR-a za elektronsko plaćanje
Next Airbnb - Do vrednosti od 30 milijardi dolara za manje od 10. godina

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Barack Obama u dvodnevnoj poseti Saudijskoj Arabiji

Američki predsednik Barack Obama prisustvuje današnjem samitu Saveta za saradnju zemalja Persijskog zaliva (GCC). Glavna tema sastanka je pojačana saradnja u borbi protiv militantne organizacije “Islamska država Iraka i Levanta” (IDIL) ,saopšteno

Geopolitika 0 Comments

Kvartalni izveštaj UN: Iran poštuje nuklearni sporazum

Iran je i dalje u okvirima nuklearnog sporazuma koji je potpisano sa šest svetskih sila prošle godine, saopštila je Agencija UN za atomsku energiju.

Geopolitika 0 Comments

Obama odbio da potpiše produženje sankcija Iranu

Američki predsednik Barak Obama odbio je da potpiše zakon o produženju sankcija Iranu, ali je dozvolio da postane zakon.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply