Direktna Banka kupila Findomestic banku u Srbiji

Direktna Banka kupila Findomestic banku u Srbiji

Direktna Banka ad Kragujevac kupila je 100 posto vlasništva Findomestic banka AD Beograd od Findomestic Banca SpA Italija, koja je deo globalnog bankarskog sistema BNP Paribas.

Ova transakcija je deo planova za širenje poslovanja Direktne Banke, čiji je cilj da se pozicionira kao vodeća banka za servisiranje malih i srednjih preduzeća i fizičkih lica u Srbiji.

Foto:Corretta Informazione

Foto:Corretta Informazione

Kupovina Findomestic banke u Srbiji će obezbediti bolje pozicioniranje Direktne Banke na bankarskom tržištu Srbije, kao i širenje i jačanje njene prodajne mreže, u cilju poboljšanja obima i kvaliteta proizvoda i usluga koje Direktne Banka nudi svojim klijentima.

Banke, čije se spajanje očekuje u leto 2017. godine pod imenom Direktna Banka će imati objedinjenu nacionalnu maloprodajnu mrežu od preko 45 ekspozitura, više od 350 zaposlenih i imovinu od približno 200 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Rusija udvostručila proizvodnju nafte na Arktiku
Next Unicredit: Očekivan gubitak od 11,8 milijardi evra u 2016.

You might also like

Svetske berze

Evro porastao iznad 1,07 dolara, funta beleži najveći dnevni dobitak od 2009. godine

Raspoloženje na finansijskim tržištima u utorak se kretalo od zebnje,  do uzdaha olakšanja nakon govora britanske premijerke Tereze Mej o detaljima Brexita.

Berza

Evro ojačao nakon poruka iz ECB da se tržišta pripreme za promenu politike

Vrednost evra prema dolaru porasla je u ponedeljak na najviši nivo u poslednjih pet meseci.

Banke i finansije

Intesa Sanpaolo odustala od preuzimanja Generalija

Druga po veličini italijanska banka, Intesa Sanpaolo, saopštila je u petak uveče da je odustala od planova da udruži snage sa osiguravačem, Assicurazioni Generali, navodeći kao razlog da potencijalni merdžer