Beogradska berza: Belex ponovo na nivou od 700 poena

Beogradska berza: Belex ponovo na nivou od 700 poena

Ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi u sredu je iznosio je 12,3 miliona RSD (99,2 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 700,9 poena.

Belex

Belex

Najprometnija akcija iz indeksne korpe bio je Messer Tehnogas (TGAS) koji je blago oslabio na 12.987 RSD uz promet od 1,9 miliona RSD. Akcije Tehnogasa su stagnirale u januaru, nakon što su prošle godine zabeležile rast od 49,5%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) se spustila 0,1% na 743 RSD uz promet od 1,9 miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) skočio je 3,8% na 1.143 RSD uz trgovanje od 1 milion RSD. Ova kompanija je saopštila da je u januaru postavila novi rekord po broju putnika, zabeleživši stopu rasta od 13,5%. Ovo je treći mesec zaredom kako Aerodrom beleži dvocifrene stope rasta.

Nakon jučerašnje velike transakcije, Energoprojekt holding (ENHL) je oslabio 2,7% na 1.265 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD.

Alfa plam (ALFA) je skočio 5,8% na 35.000 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) nastavio silazni trend, spustivši se 1% na 1.670 RSD uz minoran promet.

Na aukcijom tržištu solidno trgovanje su zabeležili Palisad (PLSD), koji je po nepromenjenoj ceni zabeležio realizaciju od 2,5 miliona RSD, i Savremena administracija (SVRME) koja je skočila 12,5% uz promet od 1,1 milion RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Apple u poslednjem tromesečju 2016. godine zaradio 78,4 milijardi dolara
Next Ekonomisti: Povlačenje evropskih banaka iz Srbije nije iznenađenje

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Prvo tromesečje u 2017. zatvoreno sa snažnim dobicima

Američke berze su u petak zatvorile u negativnoj teritoriji, ali su na nedeljnom i kvartalnom nivou ostvarile snažne dobitke.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P 500 najviši u pet meseci

Na Wall Streetu je u sredu S&P 500 indeks dostigao najviši nivo u više od pet meseci jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati niza

Azijske berze: Oprezna trgovina na tržištima

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno jer nema vesti koje bi značajnije uticale na tržišta, dok je promet mršav jer se u SAD-u zbog praznika ne radi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply