Slovenija: Peko na ime 40 godina starog ugovora dobio milion evra

Slovenija: Peko na ime 40 godina starog ugovora dobio milion evra

Stečajna upravnica nekada poznate slovenačke fabrike obuće Peko iznenadila se kad je na račun firme, koja je lani završila u stečaju, “leglo” milion evra, i to na ime nerealizovanog posla koji je Peko trebao pre gotovo 40 godina obaviti u Alžiru, piše u ponedeljak ljubljanski dnevni list “Dnevnik”.

Peko je prema ugovoru s alžirskim vlastima trebao pomoći u postavljanju savremene fabrike obuće, ali se od posla 1981. godine sporazumno odustalo.

Na odštetne klauzule ugovora više niko nije računao, dok građevinsko preduzeće Gradis, Pekov partner u alžirskom joint-ventureu, nije kupio preduzetnik Franz Scheitz iz Liechteinsteina. On je od Alžiraca uspeo dobiti naknadu, od čega je Peku pripalo milion evra.

Deo svote verovatno će dobiti bivši zaposleni, među kojima je najviše žena, koji su nakon stečaja završili na birou za zapošljavanje. Oni su prijavili potraživanja za neisplaćene plate u visini od dva miliona evra, piše list.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Nakon četiri decenije otvara se novi rudnik u Srbiji
Next Turizam u Turskoj oslabio zbog straha za bezbednost

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prihodi kompanije IBM pali 20. kvartal zaredom

International Business Machines (IBM) ostvario je u proteklom tromesečju prihode od 18,16 milijardi dolara, što je 2,8 odsto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje i već 20. kvartal zaredom

Kompanije 0 Comments

Google pozvao svoje zaposlene da se odmah vrate u SAD

Kompanija Google je pozvala svoje radnike u inostranstvu da se odmah vrate, jer bi se mogli naći na udaru najnovije uredbe o ograničavanju ulaska stranih državljana u Sjedinjene Države.

Saobraćaj 0 Comments

Na Koridoru 11 otvoren autoput Ljig – Preljina

Danas je otvorena deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine dužine 40,35 kilometra za saobraćaj, a vozači će do kraja godine moći da koriste taj putni pravac bez naplate putarine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply