Kurs dinara: U sredu 124 dinara za evro

Kurs dinara: U sredu 124 dinara za evro

Zvanični srednji kurs u sredu će biti 124,0022, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na današnji dan, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro slabiji 0,4 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 0,9 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru porastao je 0,8 odsto i iznosi 114,9020 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 1,9 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,4 odsto.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 225 miliona evra.

Najviša vrednost dinara prema evru u 2016. godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Gdeinvestirati.com
Previous Crna Gora: Stopa nezaposlenosti 21,68 odsto
Next Novi Sad dobija 34 miliona evra za infrastrukturne projekte

You might also like

Azijske berze: Oprez investitora zbog slabih američkih brojki

Na azijskim berzama se u ponedeljak trguje oprezno nakon razočaravajućih pokazatelja iz američke ekonomije, no podršku tržištima pruža uverenje ulagača da Fed neće tako skoro povećati kamatne stope.

Wall Steeet: Indeksi skliznuli s rekordnih nivoa

Na Wall Streetu su u ponedeljak indeksi berza skliznuli s rekordnih nivoa jer su se pod pritiskom našle akcije tehnološkog, energetskog i industrijskog sektora.

Kanada: Referentna kamata ostaje nepromenjena, nacionalna valuta ojačala

Kanadski dolar je ojačao na međunarodnim tržištima valuta nakon što je centralna banka Kanade (Bank of Canada) ostavila referentnu kamatu na postojećih 0,5%, ali je povećala svoju prognozu rasta za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply