Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

U narednih pet godina američki lanac kafića Starbucks širom sveta će zaposliti 10.000 izbeglica, kao odgovor na protivimigracijski ukaz američkog predsednika Donalda Trumpa.

„Danas vam se obraćam s velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem“, piše na internet stranici kompanije izvršni direktor Starbucksa Howard .

„Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje“, kaže on.

Schultz, blizak demokratima, kaže da je Starbucks u kontaktu sa svojim zaposlenima koji su pogođeni predsedničkim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa američkoj teritoriji.

Starbucks želi da zaposli osobe koje beže od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan, kroz sledećih pet godina.

Schultz, jedan od retkih američkih direktora velikih kompanija koji se meša u politiku, takođe se osvrnuo i na Trumpovu odluku o gradnji zida prema Meksiku.

„Gradimo mostove a ne zidove s Meksikom“, kazao je, dodajući da će Starbucks nastaviti da ulaže u Meksiko gde ima 600 kafića i 7000 zaposlenih.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza u prošloj nedelji zabeležila najmanji promet u poslednjih nekoliko meseci
Next Evropske berze: Akcije pale na početku nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kanada ima samo 7 a Srbija 30 banaka

Srbija ima 30 banaka i na prvom mestu u regionu ispred Hrvatske sa 27, u Slovenije sa 20 i Crne Gore sa 12.

Transport 0 Comments

Audi će do 2020. predstaviti tri električna automobila

Kompanija Audi najavila je da će do 2020. godine izbaciti na tržište tri električna automobila, a prvi od njih trebao bi biti spreman već naredne godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Uskoro novi tender i novi model privatizacije Galenike

Novi tender za privatizaciju beogradske farmaceutske kompanije Galenika biće raspisan za mesec i po, najavio je u petak državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply