Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

U narednih pet godina američki lanac kafića Starbucks širom sveta će zaposliti 10.000 izbeglica, kao odgovor na protivimigracijski ukaz američkog predsednika Donalda Trumpa.

„Danas vam se obraćam s velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem“, piše na internet stranici kompanije izvršni direktor Starbucksa Howard .

„Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje“, kaže on.

Schultz, blizak demokratima, kaže da je Starbucks u kontaktu sa svojim zaposlenima koji su pogođeni predsedničkim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa američkoj teritoriji.

Starbucks želi da zaposli osobe koje beže od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan, kroz sledećih pet godina.

Schultz, jedan od retkih američkih direktora velikih kompanija koji se meša u politiku, takođe se osvrnuo i na Trumpovu odluku o gradnji zida prema Meksiku.

„Gradimo mostove a ne zidove s Meksikom“, kazao je, dodajući da će Starbucks nastaviti da ulaže u Meksiko gde ima 600 kafića i 7000 zaposlenih.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza u prošloj nedelji zabeležila najmanji promet u poslednjih nekoliko meseci
Next Evropske berze: Akcije pale na početku nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Drugi po veličini akcionar Energoprojekt holdinga (ENHL), preduzeće Napred, podneo je Narodnoj banci Srbije (NBS) zahtev za izdavanje saglasnosti za sticanje vlasništva u preduzeću Energoprojekt garant (ENGR), čiji je većinski

Kompanije 0 Comments

Firma u Danskoj uvela šestočasovni radni dan

Mala danska prevodilačka firma “Translated By Us” uvela je za svoje zaposlene šestočasovni radni dan, odnosno 30-časovnu radnu nedelju, preneo je danski dnevni list “Berlingske Business”.

Kompanije 0 Comments

Najveći rast nemačkog privatnog sektora u poslednjih šest godina

Privatni sektor u Nemačkoj zabeležio je najbržu stopu rasta u martu u poslednjih šest godina, pokazuju podaci iz Markitovog kompozitnog indeksa (PMI).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply