Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

U narednih pet godina američki lanac kafića Starbucks širom sveta će zaposliti 10.000 izbeglica, kao odgovor na protivimigracijski ukaz američkog predsednika Donalda Trumpa.

„Danas vam se obraćam s velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem“, piše na internet stranici kompanije izvršni direktor Starbucksa Howard .

„Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje“, kaže on.

Schultz, blizak demokratima, kaže da je Starbucks u kontaktu sa svojim zaposlenima koji su pogođeni predsedničkim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa američkoj teritoriji.

Starbucks želi da zaposli osobe koje beže od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan, kroz sledećih pet godina.

Schultz, jedan od retkih američkih direktora velikih kompanija koji se meša u politiku, takođe se osvrnuo i na Trumpovu odluku o gradnji zida prema Meksiku.

„Gradimo mostove a ne zidove s Meksikom“, kazao je, dodajući da će Starbucks nastaviti da ulaže u Meksiko gde ima 600 kafića i 7000 zaposlenih.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza u prošloj nedelji zabeležila najmanji promet u poslednjih nekoliko meseci
Next Evropske berze: Akcije pale na početku nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Kompanije 0 Comments

Apple preuzeo kompaniju sa tehnologijom prepoznavanja lica

Iako skeneri otiska prstiju nisu novi, teško je ne čestitati Apple-u to što je tehnologiju podigao na viši nivo predstavljanjem Touch ID sistema na iPhone telefonu.

Pinterest kupio kompaniju Fleksy

Pinterest je kupio kompaniju Fleksy, proizvođača eksterne tastatura aplikacije istog imena za mobilne uređaje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply