Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

U narednih pet godina američki lanac kafića Starbucks širom sveta će zaposliti 10.000 izbeglica, kao odgovor na protivimigracijski ukaz američkog predsednika Donalda Trumpa.

„Danas vam se obraćam s velikom nelagodom, velikim srcem i čvrstim obećanjem“, piše na internet stranici kompanije izvršni direktor Starbucksa Howard .

„Živimo u trenutku u kojem je obećanje o američkom snu stavljeno u pitanje“, kaže on.

Schultz, blizak demokratima, kaže da je Starbucks u kontaktu sa svojim zaposlenima koji su pogođeni predsedničkim dekretom o uvođenju strogih restrikcija u smislu pristupa američkoj teritoriji.

Starbucks želi da zaposli osobe koje beže od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan, kroz sledećih pet godina.

Schultz, jedan od retkih američkih direktora velikih kompanija koji se meša u politiku, takođe se osvrnuo i na Trumpovu odluku o gradnji zida prema Meksiku.

„Gradimo mostove a ne zidove s Meksikom“, kazao je, dodajući da će Starbucks nastaviti da ulaže u Meksiko gde ima 600 kafića i 7000 zaposlenih.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza u prošloj nedelji zabeležila najmanji promet u poslednjih nekoliko meseci
Next Evropske berze: Akcije pale na početku nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Trgopromet poništava 1,5 odsto sopstvenih akcija

Subotička Grupa Univerexport-Trgopromet  zakazala je vanrednu skupštinu akcionara za 20. oktobar tekuće godine, a na dnevnom redu je donošenje odluke o poništenju sopstvenih akcija.

Kompanije 0 Comments

Goran Knežević: Pokretanje privatizacije Azotare, Petrohemije i MSK do kraja marta

Do 31. marta biće pokrenut postupak privatizacije tri preduzeća petrohemijskog kompleksa – Azotare i Petrohemije iz Pančeva i Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde, najavio je danas ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Kompanije 0 Comments

Kinezi traže lokaciju za novu fabriku guma u Evropi

Kineska kompanija Shandong Linglong Tyre na pragu je odluke o otvaranju nove fabrike guma, vredne 500 miliona evra, u srednjoj Evropi, izvestio je u sredu njen partner. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply