Slaba prodaja Microsoftove Lumnije, manje od milion u poslednja tri meseca

Slaba prodaja Microsoftove Lumnije, manje od milion u poslednja tri meseca

Microsoft je objavio svoj drugi financijski izveštaj za fiskalnu godinu koje pokriva poslednja tri meseca 2016. godine, odnosno uobičajeni četvrti kvartal za sve ostale kompanije.

Očekivano je Microsoft-u rastao profit u uslugama koje poprilično gura, odnosno u Cloud uslugama i prodaji Xbox-a dok je pad očekivano najveći u prodaji uređaja, najviše onih iz Lumia branda. U izveštaju je Microsoft poprilično zakamuflirao prodaju mobilnih uređaja koja je pala za 878 miliona dolara, odnosno 81% na godišnjem nivou. Od ukupno isporučenih 4,5 miliona prodato je njih manje od 1 milion dolara.

Ova brojka je iznenađujuća znajući da Lumia uređaja gotovo i nema u prodaji. Microsoft je širenje svoje mobilne platforme usmerio na druge proizvođače, prvenstveno HP i Alcatel međutim, ta priča nije baš zaživela ako znamo da je i dalje većina Windows (Phone) telefona iz serije Lumia.

Izvor: Agencije
Previous Volkswagen pretekao Toyotu po broju prodatih vozila u 2016. godini
Next Tomislav Nikolić: Uspostavljanje saradnje Srbije i Katara prioritet

You might also like

Kompanije

Oko 50 banaka pregovara o selidbi iz Velike Britanije zbog Brexita

Daniele Nouy, šefica nadzora u Evropskoj centralnoj banci, izjavila je kako je oko 50 banaka raspravljalo o njihovim poslovnim premeštajima zbog Brexita s vlastima u Evropskoj uniji. 

Najvažnije vesti

EPS traži poskupljenje struje za 2 odsto od 1. oktobra

Elektroprivreda Srbije je, nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev Agenciji za energetiku Srbije za poskupljenje električne energije u iznosu od

Banke i finansije

Fed kaznio BNP Paribas sa 246 miliona dolara zbog manipulacije kursevima

Američka centralna banka Fed kaznila je francusku banku BNP Paribas s 246 miliona dolara, što je najnoviji slučaj u skandalu s valutnim manipulacijama, koji je dosad doveo do milijardi dolara kazni na obe