Srbija, BiH i S.Arabija formirale komitet za povećanje trgovinske razmene tri zemlje

Srbija, BiH i S.Arabija formirale komitet za povećanje trgovinske razmene tri zemlje

Saudijska Arabija, Srbija i Bosna i Hercegovina danas su u Rijadu formirale zajednički trilateralni komitet koji se bavi kreiranjem i praćenjem aktivnosti vezanih za povećanje trgovinske razmene i realizaciju saudijskih investicija u Srbiju i BIH.

Komitet je formiran tokom sastanka ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića sa ministrom trgovine i investicija Saudijske Arabije Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem.

Ljajić i Šarović, koji predvode delegaciju dve zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj poseti Saudijskoj Arabiji danas su se sastali sa saudijskim princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

Sa princom Al Saudom, koji je i predsednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usaglašena je poseta turoperatera iz Srbije i BiH za april ove godine, gde će biti predstavljena turistička ponuda dve zemlje za saudijsko tržište, navodi se u saopštenju.

U susretu sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Srbije i BIH.

Ministar građevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah Al Hogai pozvao je kompanije iz Srbije i BiH iz oblasti građevinarstva da učestvuju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, “budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 miliona stambenih jedinica u narednih sedam godina”.

Izvor:Beta
Previous Centralna banka Rusije planira kupovati devize kako bi obuzdala rast rublje
Next Kanada: Teroristički napad na džamiju, najmanje šestoro mrtvih

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Trgovinska razmena Rusije i Srbije za devet meseci 2016. porasla za 9,1 odsto

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je danas da je Srbija strateški partner Rusije i trgovinska saradnja dve zemlje je sve veća.

Makroekonomija 0 Comments

Agencija Moody’s povećala kreditni rejting Srbije

Rejting agencija Moody’s povećala je kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti sa „B1“ na „Ba3“ sa „stabilnim“ izgledima za njegovo dalje poboljšanje.

Makroekonomija 0 Comments

Razmena Francuske i Srbije 750 miliona evra, cilj milijarda

Saradnja Francuske i Srbije je sve bolja, robna razmena je u 2015. dostigla 750,4 miliona evra, a cilj je da vrlo brzo dostigne milijardu evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply