Niš: Ponovo moguća otplata komunalnih računa, uz otpis kamate

Niš: Ponovo moguća otplata komunalnih računa, uz otpis kamate

Veće grada Niša odobrilo je danas Javnom komunalnom preduzeću “Objedinjena naplata” da sa građanima koji imaju zaostale račune za komunalne usluge sklope ugovore o otplati dugova na rate ili odjednom, uz otpis kamate.

Korisnici socijalne pomoći moći će takav ugovor da zaključe od 1. februara pa sve do 30. decembra, a rok za zaključenje ugovora za ostale gradjane Niša biće od 1. februara do 31. marta.

Gradski većnik Igor Vojinović podsetio je da su takvi ugovori sa građanima zaključivani više puta do sada i uvek su davali dobre efekte.

“Uslovi za otplatu neće biti promenjeni u odnosu na prethodni period. Maksimalna rok otplate biće 60 mesečnih rata”, kazao je Vojinović.

On je rekao da je “Objedinjena naplata” prethodnih godina sklopila više od 8.600 ugovora o plaćanju komunalnih računa na rate, a tim putem je naplaćeno 876 miliona dinara.

“Objedinjena naplata”, dodao je Vojinović, sklopila je blizu 6.700 ugovora o otplati duga u celosti uz otpis kamate i na osnovu tih ugovora naplaćeno je 218 miliona dinara.

Hranislav Đorđević iz gradskog sekretarijata za komunalne delatanosti istakao je da dugovanja stanovnika Niša za komunalije troškove grejanja, vode, odvoz smeća i održavanja stambenih objekata iznose 1,6 milijardi dinara.

Najveći deo ovog duga, i to 781 milion dinara predstavljaju dugovi za grejanje.

Previous Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?
Next Novi rekord Kineza na inostranim tržištima nekretnina

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Unicredit: Očekivan gubitak od 11,8 milijardi evra u 2016.

Italijanska banka UniCredit procenjuje da je zbog otpisa i dodatnih jednokratnih troškova prošlu godinu zaključila s neto gubitkom od oko 11,8 milijardi evra i stopom adekvatnosti kapitala ispod regulatornog minimuma.

Društvo 0 Comments

U Beogradu se otvara Centar za proveru vozačkih sposobnosti, prvi na Balkanu

Auto-moto savez Srbije danas će u Beogradu otvoriti Centar za proveru vozačkih sposobnosti, prvi i jedini na Balkanu te vrste, koji je namenjen pre svega vozačima sa invaliditetom.

Društvo 0 Comments

Novo poskupljenje goriva u Srbiji

Iako je nafta pojeftinila na svetskim berzama, to se ne odražava na Srbiju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply