Kfor demantovao napise u medijima o ulasku srpske vojske na Kosovo

Kfor demantovao napise u medijima o ulasku srpske vojske na Kosovo

Međunarodne mirovne snage na Kosovu demantovale su da su pripadnici Vojske Srbije (VS) ušli na teritoriju Kosova, gde su se slikali sa američkim pripadnicima Kfora, prenosi “Koha ditore”.

Na pitanje tog prištinskog lista da li su istinite vesti u medijima u Srbiji da su pripadnici VS ušli na Kosovo gde su se slikali sa Amerikancima, Kfor je negirao da je slika nastala unutar teritorije Kosova.

Prema tim navodima, fotografije su nastale na liniji između Kosova i Srbije, u okviru zajedničkih aktivnosti nadgledanja tog prostora koji redovno obavljaju Kfor i VS.

Pojedini beogradski mediji objavili su prethodnih dana fotografiju na kojoj se nalazi 15-ak naoružanih pripadnika VS i američke vojske u borbenoj opremi koji zajednički poziraju pod naslovom “Srpska vojska ušla na Kosovo”.

Prema tim navodima, fotografija je nastala 16. decembra na severu Kosova, u zajedničkoj patroli, a fotografiju je snimio i objavio američki narednik Kejleb Bario, koji je bio u toj patroli.

Izvor:Beta
Previous Beogradska berza: Veterinarski zavod dobitnik dana
Next Sporiji rast američke privrede u poslednjem kvartalu 2016. godine

You might also like

Politika 0 Comments

Oštra reakcija Moskve na izjave hrvatskog premijera tokom posete Ukrajini

Rusija je pozvala zvanični Zagreb da Ukrajincima ne nude iskustva “mirne reintegracije”, već da se pozabave rešenjem sopstvenih problema vezanih za prava Srba i drugih nacionalni manjina u Hrvatskoj.

Makroekonomija 0 Comments

Aktiviran član 50. Lisabonskog ugovora, Britanija napušta EU

Britanska premijerka Tereza Mej aktivirala je član 50. Lisabonskog ugovora o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije čime je i zvanično pokrenula dvogodišnju proceduru razdruživanja.

Politika 0 Comments

Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji

U Makedoniji su u 7 časova otvorena birališa na vanrednim parlamentarnim izbori na kojima pravo glasa ima 1.784.416 građana, a glasanje će trajati do 19 časova večeras.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply