Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Prema prognozama evropskih stručnjaka, poskupeće brojne naminice. Sibirski minus koji je okovao Srbiju i Evropu već je obrao voće i povrće.

Srpski poljoprivrednici na Bajlonijevoj pijaci kažu “da slobodno možemo očekivati da južno voće poskupi za čak 50 odsto”, dok ostali navode da im sledi čista propast.

Neće moći da povećaju cene jer će izgubiti kupce, a već su ostali bez kajsija, breskvi i nektarina, ništa bolje nisu prošle ni njihove kolege u Italiji, Španiji, Grčkoj, Dalmaciji.

Prema prognozama evropskih stručnjaka, cena limuna, krompira, blitve, kajsije i drugih kultura mogla bi da se vine u nebesa, odnosno da te namirnice poskupe od 24 do 40 odsto na pijacama i hipemarketima.

Sem voća i povrća, došlo je i do poskupljenja ogreva usled nestašice zbog ledenog talasa.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Predsednik Belorusije: Za Srbiju ćemo uvek učiniti sve što možemo
Next Niš: Ponovo moguća otplata komunalnih računa, uz otpis kamate

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: 31. jul najprometniji dan u istoriji

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” u julu je opslužio 670.354 putnika, odnosno 6 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a utorak, 31. jula, zabeležen je kao najprometniji dan u istoriji

Kompanije 0 Comments

Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung Electronics je juče, nakon nedavnih prognoza, i službeno objavio finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine. Iz izveštaja je vidljivo da su prihodi i dobit rasli, ali njihova struktura

Kompanije 0 Comments

Lego otvara prvu prodavnicu u Srbiji

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača igračaka, danski brend Lego, 14. septembra će svim ljubiteljima popularnih kockica otvoriti vrata svoje prve specijalizovane prodavnice u Srbiji, saopšeno je iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply