Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Prema prognozama evropskih stručnjaka, poskupeće brojne naminice. Sibirski minus koji je okovao Srbiju i Evropu već je obrao voće i povrće.

Srpski poljoprivrednici na Bajlonijevoj pijaci kažu “da slobodno možemo očekivati da južno voće poskupi za čak 50 odsto”, dok ostali navode da im sledi čista propast.

Neće moći da povećaju cene jer će izgubiti kupce, a već su ostali bez kajsija, breskvi i nektarina, ništa bolje nisu prošle ni njihove kolege u Italiji, Španiji, Grčkoj, Dalmaciji.

Prema prognozama evropskih stručnjaka, cena limuna, krompira, blitve, kajsije i drugih kultura mogla bi da se vine u nebesa, odnosno da te namirnice poskupe od 24 do 40 odsto na pijacama i hipemarketima.

Sem voća i povrća, došlo je i do poskupljenja ogreva usled nestašice zbog ledenog talasa.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Predsednik Belorusije: Za Srbiju ćemo uvek učiniti sve što možemo
Next Niš: Ponovo moguća otplata komunalnih računa, uz otpis kamate

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prodaju logo dužnika da naplate svoj dug

Da bi realizovali potraživanje, preduzeće “Kelekom” iz Zrenjanina, do svog novca pokušava da dođe prodajom reklamnog logotipa dužnika, brodogradilišta u Perlezu, pišu Večernje novosti.

Kompanije 0 Comments

PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

Švajcarska kompanija “PM Technik” otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni “Veliko Polje” u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra.

Makroekonomija 0 Comments

Antidamping istraga EK: Srbija nije povećala izvoz čelika u Evropu

Antidamping istraga Evropske komisije (EK) pokazala je da se uvoz čelika iz Srbije u Evropsku uniju u periodu od 1. avgusta do 31. novembra 2016. godine nije povećavao.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply