Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Prema prognozama evropskih stručnjaka, poskupeće brojne naminice. Sibirski minus koji je okovao Srbiju i Evropu već je obrao voće i povrće.

Srpski poljoprivrednici na Bajlonijevoj pijaci kažu “da slobodno možemo očekivati da južno voće poskupi za čak 50 odsto”, dok ostali navode da im sledi čista propast.

Neće moći da povećaju cene jer će izgubiti kupce, a već su ostali bez kajsija, breskvi i nektarina, ništa bolje nisu prošle ni njihove kolege u Italiji, Španiji, Grčkoj, Dalmaciji.

Prema prognozama evropskih stručnjaka, cena limuna, krompira, blitve, kajsije i drugih kultura mogla bi da se vine u nebesa, odnosno da te namirnice poskupe od 24 do 40 odsto na pijacama i hipemarketima.

Sem voća i povrća, došlo je i do poskupljenja ogreva usled nestašice zbog ledenog talasa.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Predsednik Belorusije: Za Srbiju ćemo uvek učiniti sve što možemo
Next Niš: Ponovo moguća otplata komunalnih računa, uz otpis kamate

You might also like

Kompanije 1Comments

Počela s radom prva agencija za osmišljavanje i organizaciju iznenađenja

U vreme kada svi tragaju za što unikatnijim poklonima za novodišnje praznike, u Beogradu se pojavilo „Savršeno iznenađenje” – agencija koja svoju misiju objašnjava porukom „…ostavlja bez daha…”. 

Industrija 0 Comments

Affidea u Srbiji otvorila prvi strani dijagnostički centar

Najveći evropski lanac u oblasti radiološke medicine Affidea iz Amsterdama, koji radi u 14 država Evrope, otvorio je dijagnostički centar u Beogradu, što je ujedno prvi strani dijagnostički centar u

Banke i finansije 0 Comments

Dve banke zainteresovane za kupovinu Vojvođanske

Za kupovinu Vojvođanske banke, koja je 100 odsto u vlasništvu Nacionalne banke Grčke, zainteresovane su tri banke od kojih dve iz Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply