Freelancing u Srbiji, mogućnost dobre zarade

Freelancing u Srbiji, mogućnost dobre zarade

Ako ste siti posla kojim se trenutno bavite, možda ste spremni da pređete u freelancere.

Prema rezultatima pojedinih do 2020. godine svaki drugi čovek na planeti radiće kao freelancer. Broj „slobodnih strelaca”, kako ih još zovu, u Srbiji se svake godine povećava.

Vaš posao je zapravo mnogo odgovorniji i kompleksniji od većine.

Osim što morate da uradite ono što je posao, vi morate prvo pronaći poslodavca, dogovoriti uslove, a nakon uređenog posla i ispratiti i ispeglati sve do posle samog plaćanja.

Kako bi bilo da radim kao freelancer?

Da li je vaš posao takav da osam sati dnevno morate da sedite u kancelariji, fino obučeni, okruženi šoljama kafe, ostacima ručka poručenim iz obližnje picerije ili donetim od kuće u plastičnoj ambalaži sa poklopcem, oko vas svi pričaju uglas, a od hrpe papira kojima ste okruženi ne možete da pronađete telefon koji neprkeidno zvoni dok na sve to napolju greje sunce koje koji vi propuštate!?

Ako ste se pronašli u većini pomenutih stvari, onda ste vrlo dobar kadar da postanete freelancer.

Da li je freelancing za vas?

Pisci, dizajneri, programeri, blogeri… U svakoj branši ima onih koji su nenormalno uspeli, onih koji su uspeli pristojno, onih koji su uspeli polovično i onih koji uopšte nisu uspeli. Poslednje dve kategorije su bez sumnje najbrojnije, i statistički se lako može desiti da upadnete u jednu od njih.

Najviše je freelancera programera i dizajnera, iz sfere odnosa sa javnošću, marketinga, online administriranja, ljudskih resursa, blogova i konsultanata.

Kolika je zarada?

U pogledu zarade srpski freelanceri su dvanaesti na svetu, peti u Evropi, sa prosečnom zaradom od 19,5 dolara po satu. Poslodavci ih, takođe, vrednuju kao visoko profesionalne i odgovorne.

Freelancing kao nešto od čega se može lepo živeti nije vrsta posla u kojoj se uspeh postiže preko noći, naročito ako ulazite u igru bez nekih predznanja. Trebaće vam dosta vremena i rada kako biste najpre sam posao dobro naučili, zatim kako biste ga razvili tako da bude isplativ i održiv.

Saznajte sve iz prve ruke

iSerbia uz podršku Ministarstva omladine i sporta, organizuje trodnevni Freelance fest za mlade koji žele da se bave freelancingom i one koji žele da prodube znanje iz te oblasti. Prvi dan održaće se 30.01.od 14h do 19.30h u Domu omladine Beograd, i predviđena su predavanja, intervjui i panel diksusija. Drugi i treći dan, 31.01. i 01.02.2017. godine, sa početkom od 16h, u Kancelariji za mlade grada Beograda, predviđeni su za radionice gde će biti ograničen broj mesta.

Ne propustite priliku da  saznate kako da uspešno uplovite u freelancerske vode bez obzira na profesiju – dođite na Freelance fest, naučite nove stvari. Prijavu možete izvršiti na OVOM LINKU.

Izvor: GdeInvestirati/SrbijaDanas
Previous Tesco za 4,6 milijardi dolara preuzima veletrgovinu Booker
Next McDonald's napustio četiri nordijske zemlje

You might also like

Karijera 0 Comments

Saveti za početnike u biznisu

Istraživanje koje je sprovela Srpska asocijacija menadžera (SAM) pokazalo je da je za pokretanje biznisa u Srbiji često potrebno manje od 1.000 evra.

Karijera 0 Comments

Italijanski Pasubio zapošljava još 100 ljudi u Šapcu do kraja 2017.

U proizvodnoj hali firme Pasubio u Šapcu uveliko se šije koža za najluksuznije svetske automobile.

Karijera 0 Comments

Obuka za rukovaoce građevinskim mašinama, dobrodošle devojke koje interesuje ova vrsta posla

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije otvorili su konkurs za pohađanje dvonedeljne obuke za rukovaoce građevinskim mašinama – viljuškarom, bagerom i dizalicom. Rok

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply