Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Tokom perioda oktobar-decembar prošle godine kompanija Samsung uspela je da proda 90 miliona telefona i osam miliona tableta.

Prodaja telefona, tokom četvrtog tromesečja prošle godine, uključuje smartfone i 2G telefone. Sugeriše se da će se prodaja telefona pojačati tokom prvog tromesečja ove godine, dok će smanjena potražnja za tabletima uticati na pad prodaje ovih uređaja.

Samsungov operativni profit je doživeo veliki rast od 50,1 procenat u četvrtom tromesečju 2016. godine (ukupno 7,92 milijarde dolara više u odnosu na prethodno tromesečje). Sve navedene brojke su predviđnja  i analize kompanije The Investor, s obzirom na to da južnokorejska kompanija gotovo nikada ne objavljuje konkretne rezultate.

Ove analize pokazuju da problemi, koje je Samsung imao sa Galaxy Note7 fijaskom, nisu uticali na prodajno odeljenje kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Pilot-projekat: Prekvalifikacija za rad u IT
Next Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Teva Pharm bi mogla otpustiti 6.000 radnika

Izraelski proizvođač lekova Teva Pharmaceutical Industries mogao bi otpustiti šest hiljada radnika širom sveta u sklopu višegodišnjeg plana poboljšanja efikasnosti, izvestio je u četvrtak izraelski informativni portal Calcalist.

Usluge 0 Comments

VIG kupio kompaniju AXA u Srbiji

U julu ove godine Vienna Insurance Group (VIG) potpisala je ugovor o kupovini akcija kompanija AXA Neživotno osiguranje a.d.o. Beograd i AXA Životno osiguranje a.d.o. Beograd radi njihovog preuzimanja.

Saobraćaj 0 Comments

ACI: Bečki aerodrom je najbolji u Evropi

Airport Council International (ACI) je bečkom aerodromu “Schwechat” odao najveće priznanje u kategoriji “Evropa i 15 do 25 miliona putnika” za pružanje usluga izvrsnog kvaliteta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply