Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Tokom perioda oktobar-decembar prošle godine kompanija Samsung uspela je da proda 90 miliona telefona i osam miliona tableta.

Prodaja telefona, tokom četvrtog tromesečja prošle godine, uključuje smartfone i 2G telefone. Sugeriše se da će se prodaja telefona pojačati tokom prvog tromesečja ove godine, dok će smanjena potražnja za tabletima uticati na pad prodaje ovih uređaja.

Samsungov operativni profit je doživeo veliki rast od 50,1 procenat u četvrtom tromesečju 2016. godine (ukupno 7,92 milijarde dolara više u odnosu na prethodno tromesečje). Sve navedene brojke su predviđnja  i analize kompanije The Investor, s obzirom na to da južnokorejska kompanija gotovo nikada ne objavljuje konkretne rezultate.

Ove analize pokazuju da problemi, koje je Samsung imao sa Galaxy Note7 fijaskom, nisu uticali na prodajno odeljenje kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Pilot-projekat: Prekvalifikacija za rad u IT
Next Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

You might also like

Berza 1Comments

Energoprojekt podneo prijavu Komisiji za hartije od vrednosti zbog sumnjive trgovine akcijama

Generalni direktor “Energoprojekta” Vladimir Milovanović izjavio je da sumnjive okolnosti kupoprodaje akcija i činjenica da se “kupac” skriva, ukazuju na potencijalne ambicije da se možda priprema “neprijateljsko” preuzimanje te građevinske

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt: Prihod u 2016. pao za 8,5 odsto

Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding, objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu koji pokazuju pad realizacije i rast krajnjeg rezultata.

Transport 0 Comments

Volkswagen na ime odštete isplaćuje 14,7 milijardi dolara

Nakon priznanja da je koristila softver za lažiranje kontrole izduvnih gasova, Nemačka kompanija Volkswagen pristala je da sporazumno isplati 14,7 milijardi dolara odštete vlasnicima automobila u SAD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply