Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Samsung prodao 90 miliona telefona u četvrtom tromesečju 2016. godine

Tokom perioda oktobar-decembar prošle godine kompanija Samsung uspela je da proda 90 miliona telefona i osam miliona tableta.

Prodaja telefona, tokom četvrtog tromesečja prošle godine, uključuje smartfone i 2G telefone. Sugeriše se da će se prodaja telefona pojačati tokom prvog tromesečja ove godine, dok će smanjena potražnja za tabletima uticati na pad prodaje ovih uređaja.

Samsungov operativni profit je doživeo veliki rast od 50,1 procenat u četvrtom tromesečju 2016. godine (ukupno 7,92 milijarde dolara više u odnosu na prethodno tromesečje). Sve navedene brojke su predviđnja  i analize kompanije The Investor, s obzirom na to da južnokorejska kompanija gotovo nikada ne objavljuje konkretne rezultate.

Ove analize pokazuju da problemi, koje je Samsung imao sa Galaxy Note7 fijaskom, nisu uticali na prodajno odeljenje kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Pilot-projekat: Prekvalifikacija za rad u IT
Next Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

You might also like

Kompanije 0 Comments

Donald Trump: Pocepaću velike banke

Američki predsednik Donald Trump rekao je da razmatra cepanje velikih banaka.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

Ugovore sa pet preduzeća u ukupnoj vrednost 1,8 milijardi dinara potpisao je vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić, i njima se obezbeđuju usluge za ogranak “Termoelektrane i kopovi Kostolac”,

Kompanije 0 Comments

NBS: Devizne rezerve na kraju maja dostigle 10,8 mlrd EUR

Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju maja iznosile su 10.883,3 mil EUR, što je za 454,0 mil EUR više nego na kraju aprila (1.391,1 mil EUR više nego na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply