Meksička valuta u padu, predsednik Nijeto otkazao posetu Vašingtonu

Meksička valuta u padu, predsednik Nijeto otkazao posetu Vašingtonu

Meksički pezos je u četvrtak oslabio dodatnih 1% nakon što je predsednik Enrike Penja Nijeto otkazao sastanak sa Donaldom Trampom.

Na međunarodnim tržištima meksičkom valutom se trguje po ceni 21,21 pezosa za dolar. Od početka godine meksički pezos je na gubitku prema dolaru već oko 2,5 odsto. Tokom 2016. godine meksička je valuta oslabila prema američkoj 19 odsto.

Tramp je juče potpisao izvršno naređenje o gradnji zida na granici dužine 3.200 kilometarta i izjavio da će Meksiko platiti “100 odsto” realizaciju projekta. “Meksički zid” će, po rečima lidera republikanaca u Senta Miča Mekonelija koštati 12 do 15 milijardi dolara.

 Mexican President Enrique Peña Nieto (Foto:NPR)

Mexican President Enrique Peña Nieto (Foto:NPR)

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto izjavio je da njegova zemlja neće platiti gradnju zida i da Meksiko “ne veruje u zidove”, obećavši i da će štitit Meksikance.

Tramp je potomo poručio svom meksičkom kolegi da treba da otkaže njihov predstojeći sastanak ukoliko Meksiko odbije da plati gradnju zida duž granice dve zemlje.

Penja Nijeto je trebao u sledeći utorak da se sastane sa Donaldom Trampom kako bi razgovarali o Severnoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA) i problemu imigranata.

Izvor:Agencije
Previous Beogradska berza: Nastavljen negativni niz, Belex u padu peti dan zaredom
Next Veliki pad cena obveznica Agrokora, kompanije u čijem su sastavu Dijamant i Frikom

You might also like

Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci.

Kompanije 0 Comments

MK Fintel Wind počela izgradnju vetroparka kod Vršca

Kompanija MK Fintel Wind počela je danas u Izbištu kod Vršca izgradnju trećeg vetroparka u Srbiji u koji će u prvoj fazi uložiti 124 miliona evra.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Oprez ulagača na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro trguje se oprezno, pri čemu su cene akcija u rudarskom sektoru porasle, a u farmaceutskom pale.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply