Muamer Zukorlić pozvao arapske investitore da ulažu u Srbiju

Muamer Zukorlić pozvao arapske investitore da ulažu u Srbiju

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Muamer Zukorlić pozvao je investitore iz arapskih zemalja da iskoriste pozitivnu klimu za ulaganje u Srbiji.

On je u razgovoru s novinarima iz Kuvajta izrazio uverenje da će takve investicione aktivnosti biti od obostrane koristi, saopšteno je iz Skupštine Srbije, gde je sastanak održan.

Kuvajtski novinari su se interesovali za aktivnosti resornog Odbora na polju obrazovanja kao i o značaju versko-obrazovnog programa na suživot i međunacionalno razumevanje. Pokazali su interesovanje za politiku pomirenja, na šta je Zukorlić istakao da je upravo pomirenje vrednost potrebna svim građanima Srbije, Zukorlić je rekao da je to “i temelj na kojem je moguće graditi zdrave osnove među balkanskim narodima i državama”.

On je istakao da će svoje učešće u poslaničkim grupama prijateljstava iskoristiti za unapređenje odnosa između Srbije i muslimanskih zemalja.

Zukorlić je naglasio da su muslimani u Srbiji svojevrstan most saradnje sa muslimanskim svetom, dodaje se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Tramp pozvao indijskog premijera da poseti SAD
Next Dušan Bajatović: Srbija ima oko 300 miliona kubika gasa u zalihama

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Dun & Bradstreet: Poboljšan rejting Srbije

Dun & Bradstreet, jedna od vodećih bonitetnih kuća na svetu, svrstala je Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Pavle Petrović: Budžet za 2018. dobar, ali penzije nisu vraćene

Predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović rekao je da je predloženi državni budžet Srbije za 2018. godinu izbalansiran i da je deficit mali, što je dobro, ali da dobro stanje

Makroekonomija 1Comments

Prosečna plata u Srbiji u februaru 46.990 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u februaru ove godine iznosila je 46.990 dinara, što je u odnosu na januar nominalno više za 13,2 odsto, a realno za 12,4 odsto, saopštio

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply