Samsung pokušava nastaviti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

Samsung pokušava nastaviti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

Samsung je u ponedeljak pokušao okrenuti novu stranicu nakon fijaska Galaxy Notea 7, saopštivši nakon niza ispitivanja da je greška u bateriji bila uzrok paljenja tog uređaja čija je proizvodnja zaustavljena u oktobar.

Radilo se o najgorem udarcu za tog proizvođača pametnih telefona. Uzrok zapaljenja, kaže Samsung, bile su baterije koje su se pregrejavale. Interne i nezavisne istrage zaključile su da su “baterije uzrok incidenata Notea 7”, objavio je Samsung u saopštenju.

Velika južnokorejska kompanija bila je prisiljena u septembru povući oko 2,5 miliona uređaja a potom je u oktobru potpuno odustala od proizvodnje tog modela koji je trebao biti konkurencija IPhoneu 7.

Taj komercijalni debakl koštao je Samsung milijarde evra, a otad se pokušava izvaditi iz skandala priznajući svoju krivicu.
Tokom istraživanja uzroka problema, Samsung je napravio laboratoriju u kojoj je 700 stručnjaka pokušavalo ustanoviti uzrok požara pomoću 200 hiljada uređaja i 30 hiljada baterija.

Samsungov budući model, Galaxy 8, trebao je biti predstavljen u februaru na Mobile World Congressu u Barseloni, ali kako bi omogućili dodatne testove njegovo je predstavljanje odloženo.

“Potrošači opraštaju jednom ali ako se problem ponovi, to bi imalo trajni učinak na sliku kompanije”, rekao je Koh Dong-jin, šef  Samsungovog odeljenja za mobilne telefone.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Nemačka: Inflacija bi mogla da dostigne 2 odsto u januaru
Next Forbes: Njujork najpopularniji grad na Instagramu u 2016.

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Od 13. januara 2018. direktni letovi Beograd-Teheran

Iranska nacionalna aviokompanija Iran Air uspostaviće od 13. januara sa Aerodroma Nikola Tesla direktne letove iz Beograda za Teheran.

Kompanije 0 Comments

NIS predstavlja devetomesečne rezultate 6. novembra

Naftna industrija Srbije će otvoriti sezonu objave kvartalnih finansijskih rezultata 6. novembra kada će na Danu investitora biti predstavljeni poslovni rezultati kompanije za period jul-septembar i prvih devet meseci tekuće

Saobraćaj 0 Comments

Tesla motors priprema novi tajni projekat

Tesla motors radi na novom projektu i najverovatnije ćemo ove nedelje objaviti detalje, izjavio je izvršni direktor te kompanije Elon Musk.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply