Samsung pokušava nastaviti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

Samsung pokušava nastaviti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

Samsung je u ponedeljak pokušao okrenuti novu stranicu nakon fijaska Galaxy Notea 7, saopštivši nakon niza ispitivanja da je greška u bateriji bila uzrok paljenja tog uređaja čija je proizvodnja zaustavljena u oktobar.

Radilo se o najgorem udarcu za tog proizvođača pametnih telefona. Uzrok zapaljenja, kaže Samsung, bile su baterije koje su se pregrejavale. Interne i nezavisne istrage zaključile su da su “baterije uzrok incidenata Notea 7”, objavio je Samsung u saopštenju.

Velika južnokorejska kompanija bila je prisiljena u septembru povući oko 2,5 miliona uređaja a potom je u oktobru potpuno odustala od proizvodnje tog modela koji je trebao biti konkurencija IPhoneu 7.

Taj komercijalni debakl koštao je Samsung milijarde evra, a otad se pokušava izvaditi iz skandala priznajući svoju krivicu.
Tokom istraživanja uzroka problema, Samsung je napravio laboratoriju u kojoj je 700 stručnjaka pokušavalo ustanoviti uzrok požara pomoću 200 hiljada uređaja i 30 hiljada baterija.

Samsungov budući model, Galaxy 8, trebao je biti predstavljen u februaru na Mobile World Congressu u Barseloni, ali kako bi omogućili dodatne testove njegovo je predstavljanje odloženo.

“Potrošači opraštaju jednom ali ako se problem ponovi, to bi imalo trajni učinak na sliku kompanije”, rekao je Koh Dong-jin, šef  Samsungovog odeljenja za mobilne telefone.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Nemačka: Inflacija bi mogla da dostigne 2 odsto u januaru
Next Forbes: Njujork najpopularniji grad na Instagramu u 2016.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Poreska uprava Crne Gore: Objavljen spisak najvećih dužnika

Poreska uprava Crne Gore ažurirala je spisak najvećih poreskih dužnika, takozvanu “Crnu listu”.

Kompanije 0 Comments

Kako domaći preduzetnici mogu do 20.000 €?

Srpska IT industrija raste iz godine u godinu, a ove je i zvanično najjača domaća izvozna industrija.

Banke i finansije 0 Comments

Skupština Komercijalne banke zakazana za 24. maj

Upravni odbor Komercijalne banke zakazao je redovnu skupštinu kompanije za 24. maj, a na dnevnom redu je odluka o usvajanju strategije i biznis plana za period 2016-2018. godina, te odluka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply