Prodaje se Titov mercedes za 3 miliona evra

Prodaje se Titov mercedes za 3 miliona evra

Poznato je da je Josip Broz Tito voleo automobile i da mu je veliki broj ekskluzivnih primeraka, raznih brendova, služio kao prevozno sredstvo.

Jedan od njih, Mercedes-Benz Pullman 600 Laundelet, prodaje se posredstvom aukcijske kuće Tom Hartley JNR.

Možda su najupečatljiviji mercedesi 600, od kojih su najatraktivniji bili kabrioleti, odnosno landauleti, što je naziv za modele koji su samo delimično prekriveni platnenim krovom. Kako se navodi, u vlasništvu SFRJ bila su dva takva primerka, od ukupno 59 napravljenih.

Kuriozitet je to što spadaju u veoma retku grupu od svega devet ikada napravljenih landauleta sa šestora vrata.

Primerak koji je predmet aukcije prodat je još 1989. godine. Proizveden je 1971. godine, a u periodu poslije Titove smrti do trenutka prodaje korišten je na Brionima za potrebe prevoza veoma važnih zvanica sa pulskog aerodroma do rezidencije.

Kako piše Auto magazin, primerak mercedesa 600, sa serijskim brojem 001854, prodat je inostranom kupcu i od tada je promenio nekoliko vlasnika odnosno kolekcionara.

Za prodaju se pobrinula aukcijska kuća Tom Hartley JNR, a nezvanična informacija je da će početna cena aukcije biti nešto manja od tri miliona evra. Pokreće ga benzinac zapremine 6.332 ccm, a do sada je ukupno prešao 27.378 kilometara.

Detalje o aukciji možete da pogledate na internet stranici aukcijske kuće Tom Hartley JNR.

Izvor: GdeInvestirati/Avaz
Previous Beogradska berza: Belex pao ispod psihološke granice od 700 poena
Next Izbori u Nemačkoj 24. septembra

You might also like

Društvo 0 Comments

Evropski parlament razmatra uvođenje viza za američke državljane

Evropski parlament doneo je rezoluciju kojom se Evropskoj uniji savetuje uvođenje obaveznih viza za građane SAD koji odluče da posete njene članice.

Društvo 0 Comments

“Zelene ideje”: 7. aprila otvaranje konkursa za inovativne ekološke projekte

“Trag fondacija” u partnerstvu sa Fondom braće Rockefeller (RBF) i Erste bankom četvrtu godinu zaredom  organizuju Nacionalni forum za zelene ideje.

Društvo 1Comments

Samostalni sindikat trgovine protiv rada nedeljom i praznicima

Samostalni sindikat trgovine Srbije zatražio je u utorak od Vlade Srbije da nedelja i državni praznici budu neradni dani za trgovce jer taj posao nije od javnog značaja i ne

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply