Prodaje se Titov mercedes za 3 miliona evra

Prodaje se Titov mercedes za 3 miliona evra

Poznato je da je Josip Broz Tito voleo automobile i da mu je veliki broj ekskluzivnih primeraka, raznih brendova, služio kao prevozno sredstvo.

Jedan od njih, Mercedes-Benz Pullman 600 Laundelet, prodaje se posredstvom aukcijske kuće Tom Hartley JNR.

Možda su najupečatljiviji mercedesi 600, od kojih su najatraktivniji bili kabrioleti, odnosno landauleti, što je naziv za modele koji su samo delimično prekriveni platnenim krovom. Kako se navodi, u vlasništvu SFRJ bila su dva takva primerka, od ukupno 59 napravljenih.

Kuriozitet je to što spadaju u veoma retku grupu od svega devet ikada napravljenih landauleta sa šestora vrata.

Primerak koji je predmet aukcije prodat je još 1989. godine. Proizveden je 1971. godine, a u periodu poslije Titove smrti do trenutka prodaje korišten je na Brionima za potrebe prevoza veoma važnih zvanica sa pulskog aerodroma do rezidencije.

Kako piše Auto magazin, primerak mercedesa 600, sa serijskim brojem 001854, prodat je inostranom kupcu i od tada je promenio nekoliko vlasnika odnosno kolekcionara.

Za prodaju se pobrinula aukcijska kuća Tom Hartley JNR, a nezvanična informacija je da će početna cena aukcije biti nešto manja od tri miliona evra. Pokreće ga benzinac zapremine 6.332 ccm, a do sada je ukupno prešao 27.378 kilometara.

Detalje o aukciji možete da pogledate na internet stranici aukcijske kuće Tom Hartley JNR.

Izvor: GdeInvestirati/Avaz
Previous Beogradska berza: Belex pao ispod psihološke granice od 700 poena
Next Izbori u Nemačkoj 24. septembra

You might also like

Društvo 0 Comments

Prijave poreza na velike plate i primanja još danas

Svim građanima koji su u prošloj godini zarađivali više od tri prosečne plate mesečno danas je poslednji rok da poreznicima podnesu odgovarajuću prijavu za plaćanje poreza na dohodak. 

Društvo 0 Comments

Tužio Uber zbog razvoda, traži 45 miliona evra

Biznismen iz južne Francuske tužio je kompaniju Uber zbog toga što je njegova supruga saznala tačne putanje kojima je išao da se viđa sa ljubavnicom.

Društvo 0 Comments

Od ponedeljka penzionerima pomoć po 5.000 dinara

Jednokratna isplata po pet hiljada dinara penzionerima, o čemu je Vlada Srbije prošle nedelje donela odluku, počeće sutra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply