Hugo Barra odlazi iz kompanije Xiaomi, sledi povratak u Silikonsku dolinu

Hugo Barra odlazi iz kompanije Xiaomi, sledi povratak u Silikonsku dolinu

Dosadašnji potpredsednik Xiaomi Globala, Hugo Barra, objavio je da će u februaru napustiti kompaniju, nakon kineske Nove Godine, a njega će zameniti aktuelni IP & Partnerships direktor Xiang Vang.

Barra je u objavi na Facebooku istakao da od trenutka kada je preuzeo poziciju u kompaniji Xiaomi, pre tri i po godine, ova odluka je imala veliki uticaj kako na njegov život tako i na lično zdravlje. On je istakao i da mu nedostaju prijatelji i porodica u Silicijumsku dolini (Silicon Valley). Zbog svega ovoga je doneo odluku da napusti Xiaomi i da se vrati u središte kompjuterske industrije u kaliforniji – u Silicijumsku dolinu.

Barra ipak sa zadovoljstvom gleda na prethodne godine u kompaniji Xiaomi i sav progres koji je ostvaren od njegovog dolaska. On Xiaomi Global naziva “prvom bebom kojoj je pomogao da dođe na svet”. Barra nije specifično istakao šta će raditi nakon povratka u Silicijumsku dolinu, ali je izjavio da će pre toga uzeti zasluženi i potreban odmor.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Wall Street: Akcije pale, ulagači na oprezu
Next Azijske berze skočile, pritisak nad dolarom

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji

Izraelska kompanija Madei Taas zainteresovana je da ulaže u energetiku u Srbiju.

Kompanije 0 Comments

Zbog smanjenja unosa šećera smanjuju čokoladice

Nova vest razočaraće sve sladokusce – čokoladice moraju da smanje svoju težinu kako bi zadovoljile novu meru o smanjenju šećera.

Najvažnije vesti 2 Comments

NIS objavio pad profita od 36 odsto u prvoj polovini 2016.

Naftna industrija Srbije (NIS) je objavila neto profit od 3,1 milijarde dinara za prvo polugodište tekuće godine, što je za 36,4 odsto niže nego godinu dana ranije usled nižih prihoda

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply