Foxconn ulaže u kineski startup Mobike

Foxconn ulaže u kineski startup Mobike

Kineski bike-sharing Mobike je samo nedelju dana nakon što je primio 215 miliona dolara, objavio i strategijsko ulaganje od strane Foxconn giganta.

Mobike još nije zatvorio Foxconn dogovor, ali je objavljeno da je Foxconn ulaganje odvojeno od tržišnog startup finansiranja. Kompanija je tek godinu dana stara, a već se probila i na strana tržišta i na pomoć u daljem širenju očekuje uz pomoć Foxconn-a. Mobike servise, sastoji se u tome da svaki bicikl poseduje GPS i može biti iznajmljen i nađen na aplikaciji na telefonu.

Mobike očekuje da uz pomoć Foxconn-a proizvodnja bude duplirana na 10 miliona komada godišnje.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Kragujevac: Za subvencionisanje privrede 150 miliona dinara
Next Većina nemačkih kompanija ne očekuje posledice Brexita

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija E.ON u prošloj godini poslovala s rekordnim gubitkom

Nemačka energetska kompanija E.ON planira dodatnu prodaju imovinu i smanjenje broja radnika kako bi smanjila dug, nakon što je otpis Unipera iz bilanse doveo do gubitka u prošloj godini od

Industrija 0 Comments

Gorenje: Rasprodati komercijalni zapisi u vrednosti od 40 miliona evra

Za samo nekoliko dana slovenačko Gorenje rasprodalo je komercijalne zapise vredne 40 miliona evra, a novac dobijen prodajom neophodan je za sezonsko finansiranje poslovanja.

Huawei zabeležio skok prihoda od 40%

Danas je kompanija Huawei objavila da je ostvarila porast prihoda od 40% u prvoj polovini 2016. godine u odnosu na isti perion prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply