Deutsche Telekom emitovao obveznice u vrednosti 3,5 milijardi evra

Deutsche Telekom emitovao obveznice u vrednosti 3,5 milijardi evra

Kompanija Deutsche Telekom izdala je obveznice u vrednosti 3,5 milijardi evra, sa različitim rokovima dospeća, od 4,75 do 10 godina, saopšteno je iz kompanije.

Obveznice su izdate putem DT-ove filijale International Finance B.V. i njima se ne povećava neto dug kompanije. Ove korporativne hartije nose prinos od 0,421 do 1,465 odsto sa kuponom od 0,375 do 1,375 procenta, objavio je nemački Finanznachrichten.

Emisija obveznica dolazi nakon odluke uprave kompanije da pruži dalju podršku američkom ogranku, T-Mobile SAD, u upravljanju dugom.

U kompaniji razmatraju da stave na raspolaganje unutar grupe dodatnih 4,0 milijarde dolara američkoj podružnici, što bi T-Mobilu SAD pružilo mogućnost da refinansira deo svog duga.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Etihad Airways ostaje bez svog generalnog direktora Jamesa Hogana
Next Bugarska među najmanje zaduženim državama u Evropi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tesco za 4,6 milijardi dolara preuzima veletrgovinu Booker

Vodeći britanski lanac supermarketa Tesco preuzeće za oko 3,7 milijardi funti (4,6 milijardi dolara) veletrgovca hranom Booker, koji snadbeva restorane, pivnice i prodavnice mešovite robe, što je najveća akvizicija koju je do sada

Kompanije 0 Comments

Nelt zainteresovan za Agrokorove firme u Srbiji

Kompanija Nelt je zainteresovana za preuzimanje nekih firmi, pre svega u prehrambenoj industriji, ali i za Agrokorove firme u Srbiji i prati šta će se dalje dešavati sa tim koncernom

Najvažnije vesti 0 Comments

Britanci pustili u opticaj novu kovanicu funte

Dan uoči službenog pokretanja Brexita, Britance je iznenadila nova kovanica funte koja je puštena u opticaj, a novost je što više nije potpuno zaobljena već dvanaestougaona.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply