Deutsche Telekom emitovao obveznice u vrednosti 3,5 milijardi evra

Deutsche Telekom emitovao obveznice u vrednosti 3,5 milijardi evra

Kompanija Deutsche Telekom izdala je obveznice u vrednosti 3,5 milijardi evra, sa različitim rokovima dospeća, od 4,75 do 10 godina, saopšteno je iz kompanije.

Obveznice su izdate putem DT-ove filijale International Finance B.V. i njima se ne povećava neto dug kompanije. Ove korporativne hartije nose prinos od 0,421 do 1,465 odsto sa kuponom od 0,375 do 1,375 procenta, objavio je nemački Finanznachrichten.

Emisija obveznica dolazi nakon odluke uprave kompanije da pruži dalju podršku američkom ogranku, T-Mobile SAD, u upravljanju dugom.

U kompaniji razmatraju da stave na raspolaganje unutar grupe dodatnih 4,0 milijarde dolara američkoj podružnici, što bi T-Mobilu SAD pružilo mogućnost da refinansira deo svog duga.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Etihad Airways ostaje bez svog generalnog direktora Jamesa Hogana
Next Bugarska među najmanje zaduženim državama u Evropi

You might also like

Transport 0 Comments

Kompanija BMW diže ovogodišnju dividendu

Nemački proizvođač premijum automobila, BMW, objavio je da će povećati ovogodišnju dividendu, nakon rasta prodaje i profita u 2016, usprkos činjenici da je oslabila profitabilnost u ključnom automobilskom segmentu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Zorana Mihajlović: 3.000 zaposlenih u Železnicama Srbije dobija otpremnine do kraja 2016.

Do kraja ove godine 3.000  ljudi u srpskim železnicama će dobiti otpremnine, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kompanije 0 Comments

Loznica: Anglo-kineski konzorcijum gradi termoelektranu vrednu 230 miliona evra

Kompanija Scarborough group international i državna kineska kompanija China national electric (CNEEC), koje čine anglo-kineski konzorcijum, potpisao je ugovor o izgradnji termoelektrane-toplane u Loznici, u vrednosti od 230 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply