Srbija, Mađarska i Hrvatska u trci za Alibabin distributivni centar

Srbija, Mađarska i Hrvatska u trci za Alibabin distributivni centar

Najveća kineska internet prodavnica “Alibaba” želi da izgradi u Zadru distributivni centar za celu Evropu, a glavni konkurent je Mađarska koja nudi svoju prestonicu, ali i Srbija.

Za to je stigla i potvrda hrvatskog Ministarstva privrede, preduzetništva i zanatstva o ostvarenom kontaktu sa “Alibabom”. Iz Ministarstva su potvrdili da su od kineskog giganta, koji u svojoj prodavnici ima dnevni promet od milijardu dolara, primili dopis kojim je kompanija izrazila želju za mogućim investicijama u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Osim u Hrvatsku, iz “Alibabe” su zainteresovani za ulaganje u Mađarsku, a navodno je tamošnji premijer Viktor Orban lično ugostio kinesku delegaciju.

Interes je iskazan i za Srbiju, ali Hrvatska i Mađarska su atraktivnije zbog članstva u EU. Srbiji ne ide na ruku ni to što je navodno jedan od partnera u Alibabi “zaljubljen u lepotu Zadra”.

Izvor: Agencije
Previous Prinudna naplata za 58.993 firmi i građana
Next Deset najnesrećnijih zemalja sveta

You might also like

Industrija 0 Comments

Aleksandar Vučić: Pomoć Magni ako zaposle 2.500 ljudi

Premijer je poručio da je Vlada spremna da finansijski pomogne kompaniji “Magna seating” u Odžacima, ako bude podigla broj zaposlenih do 2.500.

Kompanije 0 Comments

Napred Razvoj preuzeo 16,7% akcija Energoprojekta

U ponudi za preuzimanje akcija Energoprojekt holdinga (ENHL), okončanoj u ponedeljak, Napred razvoj sa povezanim licima je prikupio 1,8 miliona akcija odnosno 16,7% od ukupnog broja, saopštio je Centralni registar

Najvažnije vesti 0 Comments

Sremska Mitrovica: “Mitros” počinje proizvodnju za tržište Rusije

U Industriji mesa “Mitros” u Sremskoj Mitrovici od ponedeljka, 5. septembra, počeće proizvodnja za tržište Rusije, a od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske unije,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply