Srbija, Mađarska i Hrvatska u trci za Alibabin distributivni centar

Srbija, Mađarska i Hrvatska u trci za Alibabin distributivni centar

Najveća kineska internet prodavnica “Alibaba” želi da izgradi u Zadru distributivni centar za celu Evropu, a glavni konkurent je Mađarska koja nudi svoju prestonicu, ali i Srbija.

Za to je stigla i potvrda hrvatskog Ministarstva privrede, preduzetništva i zanatstva o ostvarenom kontaktu sa “Alibabom”. Iz Ministarstva su potvrdili da su od kineskog giganta, koji u svojoj prodavnici ima dnevni promet od milijardu dolara, primili dopis kojim je kompanija izrazila želju za mogućim investicijama u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Osim u Hrvatsku, iz “Alibabe” su zainteresovani za ulaganje u Mađarsku, a navodno je tamošnji premijer Viktor Orban lično ugostio kinesku delegaciju.

Interes je iskazan i za Srbiju, ali Hrvatska i Mađarska su atraktivnije zbog članstva u EU. Srbiji ne ide na ruku ni to što je navodno jedan od partnera u Alibabi “zaljubljen u lepotu Zadra”.

Izvor: Agencije
Previous Prinudna naplata za 58.993 firmi i građana
Next Deset najnesrećnijih zemalja sveta

You might also like

Kompanija Apple pristala da plati 13 milijardi evra poreza

Kompanija Apple je postigala sporazum sa Evropskom unijom da počne sa plaćanjem 13 milijardi evra irskoj vladi.

Industrija 0 Comments

Metalac odobrio dividendu i novu emisiju akcija

Skupština akcionara Metalca, održana u petak 27. maja, odobrila je akcionarima isplatu dividende i novu emisiju akcija iz neraspoređene dobiti.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Američki proizvođač softvera Oracle objavio je da je za nešto više od 600 miliona dolara preuzeo kompaniju Dyn koja se bavi nadzorom internet prometa i dodelom adresa (DNS).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply