Srbija, Mađarska i Hrvatska u trci za Alibabin distributivni centar

Srbija, Mađarska i Hrvatska u trci za Alibabin distributivni centar

Najveća kineska internet prodavnica “Alibaba” želi da izgradi u Zadru distributivni centar za celu Evropu, a glavni konkurent je Mađarska koja nudi svoju prestonicu, ali i Srbija.

Za to je stigla i potvrda hrvatskog Ministarstva privrede, preduzetništva i zanatstva o ostvarenom kontaktu sa “Alibabom”. Iz Ministarstva su potvrdili da su od kineskog giganta, koji u svojoj prodavnici ima dnevni promet od milijardu dolara, primili dopis kojim je kompanija izrazila želju za mogućim investicijama u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Osim u Hrvatsku, iz “Alibabe” su zainteresovani za ulaganje u Mađarsku, a navodno je tamošnji premijer Viktor Orban lično ugostio kinesku delegaciju.

Interes je iskazan i za Srbiju, ali Hrvatska i Mađarska su atraktivnije zbog članstva u EU. Srbiji ne ide na ruku ni to što je navodno jedan od partnera u Alibabi “zaljubljen u lepotu Zadra”.

Izvor: Agencije
Previous Prinudna naplata za 58.993 firmi i građana
Next Deset najnesrećnijih zemalja sveta

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ogrevno drvo od septembra skuplje i lošije

Oni koji drva nisu kupili u proleće, kada je cena ogreva bila najniža, bolje je to da učine do 1. septembra. Od tog dana očekuje se da cene skoče za

Gde investirati 1.000 eur, 10.000, 25.000, 50.000 i 200.000 eur u 2019.? Konkretne analize i predlozi

Redakcija portala Gdeinvestirati.com pripremila je analizu 5 konkretnih brzo rastućih online projekata u koje možete da uložite novac u 2019. godini. 

Kompanije 0 Comments

Alibaba: Odobren petogodišnji kredit vredan 3 milijarde dolara

Kineka kompanija navodi da je kredit namenjen za opšte korporativne potrebe, a analitičari procenjuju da će biti iskorišćen za širenje i moguće akvizicije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply