Nezadovoljni mlekari zasuli zgradu EU u Briselu mlekom u prahu

Nezadovoljni mlekari zasuli zgradu EU u Briselu mlekom u prahu

Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja zasuli su zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog krize u njihovom sektoru.

Mnogi proizvođači mleka dovedeni su skoro do bankrotstva zbog sve nižih cena otkupa mleka i povećanja troškova proizvodnje.

Tokom prošle godine Evropska komisija odobrila je mere za podršku, ali mlekari trenutno brinu da će puštanje zaliha mleka u prahu u promet dodatno iskomplikovati njihovu situaciju.

EU je pre dve godine odustala od komplikovanog sistema proporcionalnog udela, dozvoljavajući povećanje proizvodnje u vreme kada su sektor pogodile sankcije protiv Rusije, nakon kojih je ona zauzvrat zabranila uvoz hrane proizvedene u EU.

“Naši farmeri su toliko pogođeni krizom da samo stvarno povećanje cena i dugotrajna stabilnost tržišta mogu spasiti proizvodnju mleka u EU od izumiranja”, rekao je vođa Evropske alijanse proizvođača mleka Ervin Šopges.

Izvor:Beta
Previous Počinje gradnja prve vetrenjače u BiH
Next Srbija i BiH opredeljene za mir i stabilnost u regionu

You might also like

Preduzetništvo 1Comments

Najbogatiji Slovenci prodali kompaniju kako bi se posvetili proizvodnji hrane

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Bloomberg da su slovenačku kompaniju Outfit7, poznatu širom sveta po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi se mogli baviti svojim stvarnim ciljem

Najvažnije vesti 0 Comments

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Kakva sudbina čeka Petrohemiju?

HIP Petrohemija iz Pančeva čeka restruktuiranje ili stečaj. Zbog pozitivnog poslovanja i razumevanja ključnih poverilaca, sindikalci se nadaju dobrom rešenju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply