Nezadovoljni mlekari zasuli zgradu EU u Briselu mlekom u prahu

Nezadovoljni mlekari zasuli zgradu EU u Briselu mlekom u prahu

Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja zasuli su zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog krize u njihovom sektoru.

Mnogi proizvođači mleka dovedeni su skoro do bankrotstva zbog sve nižih cena otkupa mleka i povećanja troškova proizvodnje.

Tokom prošle godine Evropska komisija odobrila je mere za podršku, ali mlekari trenutno brinu da će puštanje zaliha mleka u prahu u promet dodatno iskomplikovati njihovu situaciju.

EU je pre dve godine odustala od komplikovanog sistema proporcionalnog udela, dozvoljavajući povećanje proizvodnje u vreme kada su sektor pogodile sankcije protiv Rusije, nakon kojih je ona zauzvrat zabranila uvoz hrane proizvedene u EU.

“Naši farmeri su toliko pogođeni krizom da samo stvarno povećanje cena i dugotrajna stabilnost tržišta mogu spasiti proizvodnju mleka u EU od izumiranja”, rekao je vođa Evropske alijanse proizvođača mleka Ervin Šopges.

Izvor:Beta
Previous Počinje gradnja prve vetrenjače u BiH
Next Srbija i BiH opredeljene za mir i stabilnost u regionu

You might also like

Kretanje ovih valuta je povezano sa cenom nafte kao nikad do sada

Analitičari smatraju da se korelacija između nafte i valuta zemalja proizvođača nafte trenutno nalazi na rekordnom nivou.

Najvažnije vesti 0 Comments

Alpha banka demantuje prodaju podružnice u Srbiji

Grčka Alpha banka demantovala je u sredu putem Atinske berze navode medija da beogradska AIK banka kupuje podružnicu ove banke u Srbiji.

Najvažnije vesti 0 Comments

Da li je Philip Morris napravio sveti gral duvanske industrije?

Svi proizvođači duvana bi želeli da razviju proizvod koji će smanjiti rizik od bolesti povezanih sa pušenjem. Philip Morris je unajmio čak 300 naučnika koji trebaju da dokažu da je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply