Grčka: Farmeri odustali od blokade granice

Grčka: Farmeri odustali od blokade granice

Poljoprivrednici u Grčkoj odustali su od blokade grčko-bugarske granice koju su najavili za danas, izjavio je Jordan Arabadžijev iz Saveza međunarodnih prevoznika Bugarske.

On je upozorio da su bugarski prevoznici spremni na kontramere ako grčki poljoprivrednici u poslednjem trenutku promene mišljenje.

“Ako, ipak, dođe do blokada, jasno smo saopštili da nećemo dopustiti bilo kakav uvoz grčkih poljoprivrednih proizvoda i ribe na teritoriju Bugarske”, rekao je Arabadžijev za lokalne medije.

Sredinom januara grčki poljoprivrednici najavili su blokadu puteva i granica nezadovoljni merama Vlade Grčke u vezi sa povećanjem poreza i doprinosa, a traže i potpuno obeštećenje za štetu pričinjenu snežnim nevremenom.

Grčki farmeri gotovo svake godine u januaru blokiraju grčko-bugarsku granicu.

Prošle godine su više od 40 dana držali u blokadi granični prelaz Promahon – Kulata, na granici sa Bugarskom.

Vozači kamiona u Bugarskoj su početkom februara prošle godine preduzeli kontramere i blokirali ulaz u zemlju sa grčke strane za sva vozila.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Agenciji pola kirije za iznajmljivanje stanova?
Next Krajem septembra Qatar Airways uvodi dnevne linije Beograd-Doha

You might also like

Društvo 0 Comments

Država će zaposliti još 160 poreskih policajaca

Vlada je utvrdila mere za suzbijanje sive ekonomije u 2018. godini koje predviđaju i zapošljavanje 160 poreskih policajaca, ali i specijalizaciju 50 sudija za vođenje sporova u ovoj oblasti, saznaje

Najvažnije vesti 0 Comments

Prosečna neto plata u Srbiji 47.814 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u martu ove godine iznosila je 47.814 dinara i veća je nego u februaru nominalno za 1,8 odsto, a realno za 1,6 odsto, saopštio je

Društvo 0 Comments

21 dinar po satu: “Radim sve, ne bojim se posla”

Nezaposlenih u Srbiji je mnogo, a najgore prolaze oni bez kvalifikacija, sa srednjom stručnom spremom i nezaposleni u srednjim godinama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply