Grčka: Farmeri odustali od blokade granice

Grčka: Farmeri odustali od blokade granice

Poljoprivrednici u Grčkoj odustali su od blokade grčko-bugarske granice koju su najavili za danas, izjavio je Jordan Arabadžijev iz Saveza međunarodnih prevoznika Bugarske.

On je upozorio da su bugarski prevoznici spremni na kontramere ako grčki poljoprivrednici u poslednjem trenutku promene mišljenje.

“Ako, ipak, dođe do blokada, jasno smo saopštili da nećemo dopustiti bilo kakav uvoz grčkih poljoprivrednih proizvoda i ribe na teritoriju Bugarske”, rekao je Arabadžijev za lokalne medije.

Sredinom januara grčki poljoprivrednici najavili su blokadu puteva i granica nezadovoljni merama Vlade Grčke u vezi sa povećanjem poreza i doprinosa, a traže i potpuno obeštećenje za štetu pričinjenu snežnim nevremenom.

Grčki farmeri gotovo svake godine u januaru blokiraju grčko-bugarsku granicu.

Prošle godine su više od 40 dana držali u blokadi granični prelaz Promahon – Kulata, na granici sa Bugarskom.

Vozači kamiona u Bugarskoj su početkom februara prošle godine preduzeli kontramere i blokirali ulaz u zemlju sa grčke strane za sva vozila.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Agenciji pola kirije za iznajmljivanje stanova?
Next Krajem septembra Qatar Airways uvodi dnevne linije Beograd-Doha

You might also like

Društvo 0 Comments

Srpski proizvodi sve interesantniji Poljacima

U prošloj godini Srbija je zabeležila značajan rast izvoza u Poljsku, dok je u istom periodu bio primetan blaži pad uvoza iz Poljske.

Lifestyle 0 Comments

Jerry Seinfeld prodao 15 Porschea iz svoje kolekcije za 22 miliona dolara

Američki komičar i glumac Jerry Seinfeld, koji je poznat i kao veliki fan Porschea, prodao je deo svoje čuvene kolekcije automobila na aukciji na Floridi. Od 16 ponuđenih vozila nove

Društvo 0 Comments

Srbija: Prodaja automobila u oktobru skočila za 8,6 odsto

Ako je prodaja novih automobila u jednoj državi najbolji pokazatelj stanja privrede, onda je Srbija na boljem putu nego Evropa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply