Delegacija BiH u zvaničnoj poseti Srbiji

Delegacija BiH u zvaničnoj poseti Srbiji

Delegacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi predsedavajući Saveta BiH Denis Zvizdić, doputovala je u Beograd gde će sa zvaničnicima Srbije razgovarati o bilateralnim pitanjima.

Zvizdića je ispred Palate Srbija uz najviše državne počasti dočekao Aleksandar Vučić, a potom je započeo sastanak dvojice šefova vlada. U isto vreme u Palati Srbija počeli su bilateralni sastanci resornih ministara Srbije i BiH.

Denis Zvizdić je uoči posete rekao da očekuje da poseta doprinese relaksiranju odnosa dve zemlje, jer radikalna retorika, dizanje tenzija i stvaranje blokada ne idu u korist ni BiH ni Srbiji, a ni regionu.

On je naveo i da će sa Vučićem razgovarati o zajedničkim infrastrukturnim projektima, ekonomskim temama, ali i aktuelnim političkim pitanjima.

U Beograd su pored Zvizdića doputovali i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

U delegaciji Srbije su šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Posle susreta delegacija očekuju se obraćanja Vučića i Zvizdića.

Delegacija BiH je u Srbiju doputovala u nedelju, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ih je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dok je premijer Vučić organizovao večeru za njih.

Izvor:Beta
Previous Krediti u evrima ili dinarima - šta je isplatljivije?
Next Agenciji pola kirije za iznajmljivanje stanova?

You might also like

Politika 0 Comments

Nakon pola veka: Američki kruzer u vodama Kube

Prvi američki turistički brod za krstarenje prošao je danas kroz Floridski moreuz i uplovio u Havanu posle skoro 50 godina, čime je obnovljen pomorski saobraćaj izmedju Kube i SAD.

Banke i finansije 1Comments

Komercijalna „istopila“ dobit banaka u 2015. godini

Velika količina nenaplativih kredita i suzdržanost banaka po pitanju kreditne aktivnosti i prošle godine su bili glavna obeležja u poslovanju domaćeg bankarskog sektora. Istina, finansijski rezultat bio je značajno bolji

Trgovina 0 Comments

Otvara se Stop Shop ritejl park u Vršcu

Šesti STOP SHOP ritejl park u Srbiji biće otvoren u Vršcu, 26. aprila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply