Besplatne jednoobrazne koverte za nagradnu igru sa fiskalnim računima u poštama Srbije

Besplatne jednoobrazne koverte za nagradnu igru sa fiskalnim računima u poštama Srbije

Koverte u kojima građani treba da šalju fiskalne račune za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi” jednoobrazne su da ne bi dolazilo ni do kakvih mahinacija i bilo kakvih prevara, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Foto:Tanjug

Foto:Tanjug

“Danas ekskluzivno mogu da pokažem koverte. Dakle, one su jednake, da ne bi bilo sutra da neko izvuče žutu kovertu sa cvetićima, onda ispadne neki od stanova u Beogradu”, rekla je ministarka Brnabić za Tanjug.

Naglasivši da slanje koverti počinje 1. februara i traje do 1. aprila, Brnabić je pozvala građane da ne šalju koverte pre tog datuma i da račune šalju isključivo u tim kovertima.

“Na kovertima već postoji naznačeno gde se šalju, na drugoj strani samo treba popuniti lične podatke i to je to”, kaže ministarka i dodaje da od 12. marta kreće izvlačenje nagrada.

Prema njenim rečima, uložen je napor da bude veoma zanimljiv fond nagrada i ministarka se posebno zahvalila privredi i članovima NALED-ovog saveza za fer konkurenciju, koji su, kako je istakla, sami dali više stotina hiljada evra za fond nagrada.

“Fond nagrada će, po svemu što zakon nalaže, biti objavljen tokom februara, kao i kako se do tih nagrada došlo, tako da i u tom smislu budemo potpuno transparentni”, istakla je Brnabić.

Izvršni direktor Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violeta Jovanović rekla je da je ta fiskalna lutrija inicijativa koja je okupila državu, privredu i građane na zajedničkom zadatku izgradnje boljeg društva u Srbiji, kroz niz mera i aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, nelegalne trgovine i rada na crno.

“Pored uključivanja države i privrede, ovom lutrijom želimo aktivno da uključimo i građane u borbu protiv sive ekonomije, građane koji će tražiti fiskalni račun, jer svaki račun znači bolje škole, bolnice, puteve i sve javne usluge. Na ovaj način, podstiču se poreski moral i poreska kultura našeg društva, radimo na izgradnji poreskog morala i svi dobijamo kada siva ekonomija gubi”, kaže Jovanović.

Prema njenim rečima, podaci NALED-ovog istraživanja govore da 80 odsto građana kaže da podržava borbu protiv sive ekonomije iako više od polovine njih ne traži, ili ne dobija račun za robu ili usluge, te da većina njih kaže da im taj račun ne treba, da im je neprijatno da ga traže, ili misle da je isključivo posao države da brine o naplati poreza i legalnosti poslovanja.

“Visok stepen tolerancije prema sivoj ekonomiji je prepoznala i država i odgovorila na inicijativu privrede i krenula u saradnju sa njom, sa članicama NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju u definisanje dugoročnog, sistemskog seta mera za suzbijanje tog problema”, kaže Jovanović.

Na taj način je, ističe, donet Nacionalni program koji sadrži 68 mera za suzbijanje sive ekonomije, a podvlači da je nagradna igra jedna od tih mera, za koje očekuje da vrate u budžet “barem milijardu evra poreza koji su trenutno u nelegalnim tokovima”.

Izvor:Tanjug
Previous ICT Hub Venture: Milion evra za startap IT kompanije
Next Vučić: Nastavak dijaloga sa Prištinom u utorak uveče, ide i Nikolić

You might also like

Lifestyle 0 Comments

Zbog ovoga su na listi najboljih poslodavaca

Milioni zaposlenih u Sjedinjenim Američkim državama zbog uslova u kojima rade, pate od bolova u leđima, što su neke kompanije primetile i odlučile da to spreče – besplatnim masažama.

Društvo 0 Comments

Zbog dosađivanja na poslu tužio firmu

Zbog toga što mu je bivši poslodavac život činio dosadnim i time mu narušio zdravlje Frederic Desnard je tužio firmu u kojoj radi.

Društvo 0 Comments

Oko 36 miliona tona hrane godišnje se baci u Americi

Istraživanje objavljeno na naučnom dnevniku PLOS ONE pokazuje da građani Amerike godišnje bace oko 36 milijardi tona hrane.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply