Zakupite garažu u Kneza Miloša na 30 godina, cena do 30.000 evra

Zakupite garažu u Kneza Miloša na 30 godina, cena do 30.000 evra

Grad Beograd izgradiće garažu za 425 automobila ispod ulice Kneza Miloša, a polovinu tog broja parking mesta ponudiće građanima da iznajmljuju na 30 godina.

To će, u zavisnosti od lokacije, koštati između 20 i 30 hiljada evra.

“Do kraja marta Grad Beograd dobiće građevinsku dozvolu za izgradnju garaže ispod Ulice Kneza Miloša, u kojoj će moći da se smesti 425 automobila”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za Novosti.

Kako je rekao, garaža će se graditi tako što će građanima ponuditi javno-privatno partnerstvo, a taj podzemni parking protezaće se od Nemanjine do Gazele, dok je predviđeno da se automobilima ulazi i izlazi na tri mesta duž ulice.

Foto: www.nspm.rs

Foto: www.nspm.rs

Vesić kaže da će grad polovinu broja parking mesta ponuditi građanima da iznajmljuju na 30 godina, što će koštati, u zavisnosti od lokacije, između 20.000 i 30.000 evra.

“Nismo još definisali konačnu cenu”, rekao Vesić i dodao da će žitelji te ulice plaćati malu mesečnu zakupninu.

Vesić ističe da će se u Kneza Miloša, pored postojećih pet traka, dobiti i dodatne dve, što će, naglašava, rasteretiti saobraćaj, a trotoari će biti uži, kao i da će se novim parkingom duplirati broj parking mesta, kojih sada na ulici ima oko 220.

Izgradnja garaže ispod ulice, objašnjava Vesić, nije komplikovana, jer je to “samo jedan nivo ispod zemlje”, a da će se otvaranjem ulice omogućiti i lakši pristup infrastrukturi- vodovodu, struji, telefonskim kablovima, koji će, kako kaže, biti smešteni ispod sloja asfalta i plafona garaže.

“Sličan model finansiranja i izgradnje podzemnih garaža izveden je u Barseloni. Grad planira da na sličan način dođe do novca, kojim bi se gradila garaža u Njegoševoj, gde je takođe planirano da se ispod skoro cele ulice, od Kursuline do Beogradske, za građane naprave podzemna parking mesta”, kaže gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, na taj način će se finansirati i podzemna garaža u Bulevaru kralja Aleksandra, od češke ambasade do Pravnog fakulteta, kao i garaža u Takovskoj.

“Taj sistem može da funkcioniše u ovim delovima grada gde ljudi mogu da plate smeštaj automobila”, kaže Vesić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ruska ekonomija bi mogla ostvariti rast od 2 % u 2017.
Next Cena paladijuma na najvišim nivoima u skoro dve godine

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

MK grupa preuzela istarski hotelski kompleks Skiper resort

Kompanija Istrian hotels, članica MK grupe iz Srbije, potpisala je juče ugovor sa austrijskom kompanijom HETA o kupovini 100% vlasništva u svim kompanijama Skiper grupe, čime je preuzela luksuzni hotelski

Nekretnine 0 Comments

Objavljen poziv za prodaju imovine banje Žubor

Republička direkcija za imovinu i PIO fond objavili su javni poziv za prodaju imovine banjskog kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji.

Društvo 1Comments

Portugal uvodi porez na osunčane rezidencije sa lepim pogledom

Portugal će nametnuti novu dažbinu vlasnicima kuća s lepim pogledom i bogatom osunčanošću, povećavajući im poresku osnovicu, objavili su u Službenom glasniku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply