Željko Sertić: Vlada nastavlja da podržava privrednike

Željko Sertić: Vlada nastavlja da podržava privrednike

Vlada Srbije nastavlja da podržava privrednike, izjavio je v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić.

Srbija može da se pohvali sa mnogo toga što je urađeno u prethodne dve godine, ali i sa planovima za 2017. godinu, dodao je Sertić.

‘Glavna poruka koju želim da vam prenesem u ime ministra (Gorana) Kneževića i Vlade Srbije je to da vlada nastavlja da podržava privrednike, da ste dobrodošli i da ćete svim mogućim državnim sredstvima biti zaštićeni da ostvarujete svoj profit, da sa njim slobodno raspolažete”, rekao je Sertić koji je razgovarao sa članovima Slovenačkog poslovnog kluba.

On je naveo da će država uraditi sve da smetnje, ukoliko ih ima, zajedno sa njima detektuje, uoči, analizira i napravi promene u zakonima koje su potrebne.

zeljko sertic

Kako je naveo, učiniće sve i da kroz svoje državne službe učini da prestupnici budu adekvatno kažnjeni za sve ono što rade, a što ugrožava poslovanje.

”To je jedini način da možemo da poslujemo, da širimo, otvaramo naše granice i da kroz to obezbedjujemo mnogo bolji život i standard za sve naše građane”, rekao je Sertić poželevši svim članovima Slovenačkog poslovnog kluba uspešnu godinu.

Navodeći da će biti prilika za razgovor i dijalog, on je rekao da je najsrećniji kada priča sa privrednicima jer se tu najbolje oseća.

Podsećajući da je i sam bio privrednik, Sertić je rekao da može da razume probleme i potrebe svakoga ili barem većine.

”Bio sam u tome mnogo godina i znam šta je to kada vam država pomaže i čini da vam duva u jedra ili radi u kontra smeru i pokušava da bude nešto drugo”, rekao je Sertić dodajući da zemlje u kojima se politika najmanje meša u ekonomiju imaju najbolje rezultate.

On je podsetio i da je Razvojna agencija Srbije nova, ali jedna od izuzetno vaznih institucija u zemlji.

Sertić je podsetio da su krajem prošle godine dobili ekspertsku analizu Svetske banke u kojoj su dobili predložene pravce razvoja, odnosno šta je to što Razvojna agencija na bazi najboljih svetskih praksi treba da radi i kod nas u državi i čime da se bavi.

”Imaćemo veoma brzo nove poslove i ono čime ćemo moći da se hvalimo’‘, rekao je Sertić.

On je naveo i da Srbija može da se pohvali sa mnogo toga što je urađeno u prethodne dve godine, ali i sa planovima za 2017. godinu.

Kako je naveo, država se opredelila za ekonomiju, privatni kapital, preduzetništvo, da dovede strane investitore i da im učini poslovanje u Srbiji najlakše koliko je to moguće.

U takvom ambijentu imate i priliv stranih investicija koji je veći nego ikada i to su za nas impresivni rezultati, rekao je Sertić dodajući da su pokrenute pozitivne promene koje su od aprila 2014. imale svoje utočiste u politici koja je ključna za donošenje ekonomije.

Sertić je sa članovima Slovenačkog poslovnog kluba o uslovima poslovanja u Srbiji, slovenačkim investicijama i planovima vlade za unapređenje privrednog ambijenta, a jedna od tema je bila i siva ekonomija.

Ambasador Slovenije u Srbiji Vladamir Gasparič poželeo je Sertiću puno uspeha u radu kako bi se Srbija i dalje razvila ekonomski kao što je započela.

Na skupu je rečeno i da je u Srbiji u 2015. godini registrovano oko 1.500 slovenačkih preduzeća, kao i da ima 717 aktivnih preduzeća.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Blokada i zatvaranje luke Novi Sad ako izgubi sudski spor
Next Airbus razvija leteći automobil pod nazivom Vahana

You might also like

Društvo 0 Comments

Pojačana kontrola fiskalnih kasa, turistička mesta pod povećalom

Poreski inspektori zatvorili su privremeno, zbog neizdavanja fiskalnih računa, sedam od deset kontrolisanih ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, dok je taj procenat u drugim delovima zemlje i veći, saopšteno je iz

Najvažnije vesti 0 Comments

Radnici na lizing: “Legalni” vid zapošljavanja koji ne postoji u zakonodavstvu Srbije

Radnici na lizing, koji su u Srbiju stigli sa tranzicijom teško mogu da ostvare prava koja imaju njihove kolege zaposlene direktno kod poslodavca, a pri tom žive u stalnom strahu

Društvo 0 Comments

Najbogatiji žitelj Srbije zarađivao 170.000 evra mesečno

Poreska uprava evidentirala 19.887 građana koji su lane zaradili više od 2,2 miliona dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply