Blokada i zatvaranje luke Novi Sad ako izgubi sudski spor

Blokada i zatvaranje luke Novi Sad ako izgubi sudski spor

Luka Novi Sad je saopštila da preti opasnost da ostane bez milion i po evra zbog tužbe koja se vodi za posao iz 1996.

Sadašnja uprava navodi da je Luka već jednom platila skoro osam miliona dinara po ovoj tužbi pre nekoliko godina, a sada se odlukama Vrhovnog kasacionog suda i Privrednog suda u Beogradu postupak ponavlja i od Luke traži više od 70 miliona dinara.

Članovi pravnog tima Luke navode da se radi o sudskom sporu sa privatnim tužiocima iz bivše firme Megaron i sadašnje holandske firme Novi Trading. Advokat Dragoljub Martinović kaže da su Megaron i Novi Trading firme čiji su osnivači i zastupnici povezana lica, odnosno rođena braća.

Martinović je naveo da uz pomoć Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije, grupa privatnika pokušava da od Luke Novi Sad naplati milion i po evra. Sudski spor koji se 20 godina vodi između Luke Novi Sad i firme Novi Trading obnovljen je uprkos ranije utvrđenoj jasnoj pravnoj situaciji i presudi, na način koji pokazuje da sud navija za privatnike koji su tužili Luku.

– Najavljeni ishod ovog spora, kao posledica sudskog navijanja za privatnike, može imate dalekosežne posledice, blokadu računa i zatvaranje preduzeća čiji je vlasnik Republika Srbija – saopštila je Luka.

Moguće pristrasno rešenje nametnuto od Suda može da se odrazi se i na postupak privatizacije i prava budućeg investitora – navodi Martinović.

U Luci su dodali da iako je spor u toku, sudeći po dosadašnjim radnjama ponovo se može očekivati uspeh tužilačke strane u sporu uprkos činjenicama i pravdi.

Izvor: Radio021
Previous Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar pao
Next Željko Sertić: Vlada nastavlja da podržava privrednike

You might also like

Industrija 0 Comments

“Aha Mura Prvi maj” iz Pirota na prodaji

Stečajni upravnik kompanije “Aha Mura Prvi maj” d.o.o. u stečaju iz Pirota oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Dominacija Energoprojekta, Belex oslabio

Prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi je protekao u dominaciji akcija Energoprojekt holdinga (ENHL) i uz blagi pad tržišta.

Prehrambena industrija 0 Comments

Victoria Group treći najveći neto izvoznik Srbije

Viktorija grupa je sa svojim kompanijama Sojaprotein i Viktorijaoil treći najveći neto izvoznik Srbije, a prvoplasirana je u prehrambeno-prerađivačkom sektoru, saopštila je danas ta kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply