Ikea traži još 250 radnika u Srbiji

Ikea traži još 250 radnika u Srbiji

Menadžer za ljudske resurse robne kuće IKEA Jelena Roskić najavila je da će danas biti raspisan konkurs za novih 250 radnika.

U proteklim mesecima zaposlili smo 50 ljudi za robnu kuću u Beogradu, a od danas raspisujemo konkurse i za ostalih 250 pozicija. U periodu od 20. do 29. januara objavljujemo konkurse za odeljenje prodaje, logistike, tehničkog upravljanja objektom, procenu štete i popravke i montaže nameštaja, rekla je Roskić za dnevni list Blic.

Prema njenim rečima, od 27. februara do 7. marta tražiće se radnici za rad na kasama, u sektoru za odnose sa kupcima, u sektoru hrane, dostave proizvoda i u kontakt centru.

Za do sada objavljenih 50 pozicija, dobili smo više od 7.000 prijava, rekla je Roskić koja podseća da je otvaranje prve robne kuće IKEA planirano ovog leta.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet/Danas
Previous Zorana Mihajlović razgovarala o ulaganjima u infrastrukturu Srbije sa ambasadorima pet zemalja
Next Hemofarm preuzeo Velexfarm

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Konkurs za najbolje biznis ideje, nagrada milion evra

Predstavnici Privredne komore Srbije (PKS) I Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment) pozvali su sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se prijave na konkurs “CATCH Pitch Challenge”.

Karijera 1Comments

Digitalna transformacija: 50 odsto današnjih zanimanja nestaće u roku od pet do 10 godina

Inovacije osvajaju i menjaju industriju što znači da će verovatno 50 odsto današnjih zanimanja u roku od pet do 10 godina nestati, ocenio je predsednik UO preduzeća Hidria Iztok Seljak.

Karijera 0 Comments

Deset gradova u SAD-u koji nude nadprosečnu platu

Ukoliko u 2017. godini planirate pronaći dobro plaćen posao u Sjedinjenim Američkim Državama, počnite da tražite u Teksasu ili Koloradu.

7 Comments

 1. Sindikalac
  January 20, 18:19 Reply
  Koliko ce radnih mesta izgubiti nasa industtija namestaja? (Da ironija bude veca, i od njihovih para je placena drzavna subvencija Ikei.)
 2. Ani
  January 21, 16:01 Reply
  Ali zato ce se vlada na celu sa A.V. hvaliti na sva zvona kako je dovela Ikeu i kako ce nam sa svim tim biti bolje.Ani
 3. Q
  January 21, 22:43 Reply
  Da pojasnim.IKEA je svedska kompanija koja u Srbiji otvara prodajni centar u kome ce se prodavati namestaj,proizvodi od drveta koji su proizvedeni van Srbije.Samo oklagije kupuju u Srbiji,sve ostalo je uvoz.To znaci da ce novac od prodaje izlaziti iz Srbije .Takodje to ce otezati rad i opstanak domacih proizvodjaca namestaja.Nije mi jasno kako se nesto tako ocigledno negativno za domacu ekonomiju, moze predstavljati kao pozitivno.
 4. Max
  January 21, 22:44 Reply
  Ako bi Ikea dominantno trgovala, otvaranje mega-prodavnice bi bio dobar novinski naslov i prilika da se politička elita slika, da se zaposle rođaci i zaradi neka para. Ekonomski interes Srbije je ovde sporan, budući da svaka uvozno orijentisana investicija povećava odliv deviza i dodatno ubija domaću industriju. Država je svojom politikom kursa dinara, carinskom i poreskom politikom već učinila toliko besmislenih, neselektivnih i loše odmerenih ustupaka da je apsurdno dodatno stimulisati investicije okrenute domaćem tržištu.
 5. Goxy
  January 21, 22:45 Reply
  Ikea je sjajan model na kome se mogu analizirati ekonomski fenomeni Srbije. Po onome što se do sada moglo naslutiti, čini se da je Ikein entuzijazam mnogo veći u trgovinskoj nego u proizvodnoj sferi. To svakako nije krivica Ikee. Ako je osnovni razlog slabog investiranja u Srbiju to što je ekonomski ambijent loš i nereformisan, kako se tvrdi, kako to da takav ambijent nije smetnja investicijama u trgovinu, ali jeste u proizvodnju? Kada sebi rastumači ovaj paradoks, Srbija će napraviti krupan korak ka izlasku iz ekonomskog, pre svega industrijskog beznađa u kome se nalazi.
 6. RS
  January 21, 22:46 Reply
  Naravno, investicije ove vrste uvek obraduju potrošače i ushite one ekonomiste koji opsesivno drže do potrošačkog izbora. Sve je to hvale vredno, ali ključno pitanje danas nije u sferi potrošačkog izbora u opremanju stanova. Drama Srbije odvija se na terenu industrije i otvaranja proizvodnih radnih mesta, na terenu izvoza i platnog bilansa, izbegavanja dužničke katastrofe i golog ekonomskog opstanka.
 7. Dimittrije Tucovic
  January 22, 11:16 Reply
  Kako je moguce da sindikat, samostalni ekonomisti, nezavisni novinari i obican narod ne razumeju poteze "nase" vlade?

Leave a Reply