Ikea traži još 250 radnika u Srbiji

Ikea traži još 250 radnika u Srbiji

Menadžer za ljudske resurse robne kuće IKEA Jelena Roskić najavila je da će danas biti raspisan konkurs za novih 250 radnika.

U proteklim mesecima zaposlili smo 50 ljudi za robnu kuću u Beogradu, a od danas raspisujemo konkurse i za ostalih 250 pozicija. U periodu od 20. do 29. januara objavljujemo konkurse za odeljenje prodaje, logistike, tehničkog upravljanja objektom, procenu štete i popravke i montaže nameštaja, rekla je Roskić za dnevni list Blic.

Prema njenim rečima, od 27. februara do 7. marta tražiće se radnici za rad na kasama, u sektoru za odnose sa kupcima, u sektoru hrane, dostave proizvoda i u kontakt centru.

Za do sada objavljenih 50 pozicija, dobili smo više od 7.000 prijava, rekla je Roskić koja podseća da je otvaranje prve robne kuće IKEA planirano ovog leta.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet/Danas
Previous Zorana Mihajlović razgovarala o ulaganjima u infrastrukturu Srbije sa ambasadorima pet zemalja
Next Hemofarm preuzeo Velexfarm

You might also like

Karijera 0 Comments

Nema produženja roka za “večite” studente

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je danas, povodom peticije kojom “stari studenti” traže da im se produži zakonski rok za završetak studija, koji ističe 30. septembra, da taj rok

Karijera 0 Comments

Japan planira zaposliti veliki broj domaćica iz inostranstva

Japanski premijer Shinzo Abe želi da izgradi društvo u kojem će 100 miliona Japanaca biti srećno u privatnom životu i na poslu. Sledeći korak u tom pravcu biće zapošljavanje ogromnog

Karijera 0 Comments

Novi Zeland: Nema više “zero-hour”

Novi Zeland je usvojio zakon kojim se zabranjuju ugovori o radu bez definisanog broja radnih sati, takozvani “zero-hour” ugovori.

7 Comments

 1. Sindikalac
  January 20, 18:19 Reply
  Koliko ce radnih mesta izgubiti nasa industtija namestaja? (Da ironija bude veca, i od njihovih para je placena drzavna subvencija Ikei.)
 2. Ani
  January 21, 16:01 Reply
  Ali zato ce se vlada na celu sa A.V. hvaliti na sva zvona kako je dovela Ikeu i kako ce nam sa svim tim biti bolje.Ani
 3. Q
  January 21, 22:43 Reply
  Da pojasnim.IKEA je svedska kompanija koja u Srbiji otvara prodajni centar u kome ce se prodavati namestaj,proizvodi od drveta koji su proizvedeni van Srbije.Samo oklagije kupuju u Srbiji,sve ostalo je uvoz.To znaci da ce novac od prodaje izlaziti iz Srbije .Takodje to ce otezati rad i opstanak domacih proizvodjaca namestaja.Nije mi jasno kako se nesto tako ocigledno negativno za domacu ekonomiju, moze predstavljati kao pozitivno.
 4. Max
  January 21, 22:44 Reply
  Ako bi Ikea dominantno trgovala, otvaranje mega-prodavnice bi bio dobar novinski naslov i prilika da se politička elita slika, da se zaposle rođaci i zaradi neka para. Ekonomski interes Srbije je ovde sporan, budući da svaka uvozno orijentisana investicija povećava odliv deviza i dodatno ubija domaću industriju. Država je svojom politikom kursa dinara, carinskom i poreskom politikom već učinila toliko besmislenih, neselektivnih i loše odmerenih ustupaka da je apsurdno dodatno stimulisati investicije okrenute domaćem tržištu.
 5. Goxy
  January 21, 22:45 Reply
  Ikea je sjajan model na kome se mogu analizirati ekonomski fenomeni Srbije. Po onome što se do sada moglo naslutiti, čini se da je Ikein entuzijazam mnogo veći u trgovinskoj nego u proizvodnoj sferi. To svakako nije krivica Ikee. Ako je osnovni razlog slabog investiranja u Srbiju to što je ekonomski ambijent loš i nereformisan, kako se tvrdi, kako to da takav ambijent nije smetnja investicijama u trgovinu, ali jeste u proizvodnju? Kada sebi rastumači ovaj paradoks, Srbija će napraviti krupan korak ka izlasku iz ekonomskog, pre svega industrijskog beznađa u kome se nalazi.
 6. RS
  January 21, 22:46 Reply
  Naravno, investicije ove vrste uvek obraduju potrošače i ushite one ekonomiste koji opsesivno drže do potrošačkog izbora. Sve je to hvale vredno, ali ključno pitanje danas nije u sferi potrošačkog izbora u opremanju stanova. Drama Srbije odvija se na terenu industrije i otvaranja proizvodnih radnih mesta, na terenu izvoza i platnog bilansa, izbegavanja dužničke katastrofe i golog ekonomskog opstanka.
 7. Dimittrije Tucovic
  January 22, 11:16 Reply
  Kako je moguce da sindikat, samostalni ekonomisti, nezavisni novinari i obican narod ne razumeju poteze "nase" vlade?

Leave a Reply