Grawe osiguranje preuzima Merkur

Grawe osiguranje preuzima Merkur

Kompanija Merkur International Holding iz Austrije prodala je na Montenegroberzi 100 odsto vlasništva u Merkur osiguranju Podgorica za 1,39 miliona evra.

Akcije je, kako saznaju “Vijesti”  kupilo Grawe osiguranje.

Iz Grawea su “Vijestima” potvrdili da su kupili Merkur osiguranje i najavili da će se o tome zvanično oglasiti tokom ove sedmice.

Samo jedna transakcija je sklopljenja posredstvom CG brokera, a 19.000 akcija Merkur osiguranja plaćene su po prosečnoj ceni od oko 73,15 evra.

Grawe osiguranje je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobilo  23. septembra 2004. godine. U vlasništvu je austrijskog osiguravajućeg društva Grawe (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) sa sedištem u Gracu i istorijom dugom 180 godina.

Grawe u ponudi ima više proizvoda iz oblasti životnog osiguranja, zatim osiguranje od posledica nesrećnog slučaja, osiguranje zaposlenih.

Bilansna suma na kraju 2015. godine Grawe osiguranja iznosila je 34.661.470 evra, a bruto dobit 1.601.213   evra.

Merkur osiguranje Podgorica je osnovano  14. novembra  2008. Osnovala ga je austrijska kompanija  Merkur Versicherung AG iz Graca.

Prema podacima sa sajta, Merkur osiguranje Podgorica nudi životna osiguranja, osiguranje od posledica nezgode i osiguranje  dece.

Merkur osiguranje je, prema podacima iz izveštaja o poslovanju, 2015. godine imalo gubitak od 27.317 evra.

Izvor: GdeInvestirati/Vijesti
Previous UniCredit podigao prognozu rasta BDP-a Srbije za 2017. na 3%
Next Nafta, zlato, industrijski metali..., mnogo je prepreka pred njima u prvom kvartalu 2017.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Danas je stečajni upravnik AHA Mure Prvi maj iz Pirota oglasio prodaju tog preduzeća kao pravnog lica po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara.

Transport 0 Comments

Lockheed Martin Danskoj isporučuje avione vredne 3 milijardi dolara

Nova će flota biti u potpunosti spremna do 2027., a finansiranje će biti dovršeno 2026. godine. Ukupni će se troškovi kupovine i održavanja popeti na otprilike 8 milijardi dolara.

Kompanije 0 Comments

Glencore i Katar preprodali Kinezima 14% Rosneft-a

Kineski konglomerat CEFC kupiće od konzorcijuma koga sačinjavaju Glencore i katarski investicioni fond, QIA, 14,16% akcija ruske naftne kompanije Rosneft, u transakciji vrednoj 9,1 milijardu USD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply