Grawe osiguranje preuzima Merkur

Grawe osiguranje preuzima Merkur

Kompanija Merkur International Holding iz Austrije prodala je na Montenegroberzi 100 odsto vlasništva u Merkur osiguranju Podgorica za 1,39 miliona evra.

Akcije je, kako saznaju “Vijesti”  kupilo Grawe osiguranje.

Iz Grawea su “Vijestima” potvrdili da su kupili Merkur osiguranje i najavili da će se o tome zvanično oglasiti tokom ove sedmice.

Samo jedna transakcija je sklopljenja posredstvom CG brokera, a 19.000 akcija Merkur osiguranja plaćene su po prosečnoj ceni od oko 73,15 evra.

Grawe osiguranje je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobilo  23. septembra 2004. godine. U vlasništvu je austrijskog osiguravajućeg društva Grawe (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) sa sedištem u Gracu i istorijom dugom 180 godina.

Grawe u ponudi ima više proizvoda iz oblasti životnog osiguranja, zatim osiguranje od posledica nesrećnog slučaja, osiguranje zaposlenih.

Bilansna suma na kraju 2015. godine Grawe osiguranja iznosila je 34.661.470 evra, a bruto dobit 1.601.213   evra.

Merkur osiguranje Podgorica je osnovano  14. novembra  2008. Osnovala ga je austrijska kompanija  Merkur Versicherung AG iz Graca.

Prema podacima sa sajta, Merkur osiguranje Podgorica nudi životna osiguranja, osiguranje od posledica nezgode i osiguranje  dece.

Merkur osiguranje je, prema podacima iz izveštaja o poslovanju, 2015. godine imalo gubitak od 27.317 evra.

Izvor: GdeInvestirati/Vijesti
Previous UniCredit podigao prognozu rasta BDP-a Srbije za 2017. na 3%
Next Nafta, zlato, industrijski metali..., mnogo je prepreka pred njima u prvom kvartalu 2017.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Akcionari Telekoma bogatiji za 400 dinara

U 2015. Telekom Srbija je ostvario profit od 16,3 milijarde dinara, dok je ukupan poslovni prihod bio 93,3 milijarde dinara, 4,2 odsto više nego u prethodnoj.

Najvažnije vesti 0 Comments

Veliki pad cena obveznica Agrokora, kompanije u čijem su sastavu Dijamant i Frikom

Proteklih dana događa se oštar pad Agrokorovih obveznica na stranim tržištima. Obveznica s dospećem 2019. godine u nekoliko dana pala je oko 15% pa se prinos popeo na previsokih 16

Najvažnije vesti 0 Comments

Kada možemo da očekujemo letove za Čikago i Kanadu?

Nakon što je uspostavljena redovna linija na relaciji Beograd – Njujork, pitanje je kada će se uspostaviti takve linije za Čikago i Kanadu, za koju postoji ogromna zainteresovanost, naročito naših

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply