Goran Vesić: Bus plus kartice postaju platne

Goran Vesić: Bus plus kartice postaju platne

Bus plus kartice postaće platne i građani će moći da ostvare i popuste na cenu gradskog prevoza i račun Infostana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, kompanija Apex technology solution, koja je zadužena za naplatu i kontrolu karata u javnom gradskom prevozu, potpisala je ugovor sa AIK bankom i Mastercardom, a nove legitimacije uskoro bi trebalo da budu dostupne građanima.

Beograđani koji budu nabavili novu “bus plus” karticu, moći će da biraju da li će im ona biti i platežno sredstvo.

Foto: www.nspm.rs

Foto: www.nspm.rs

“To je velika novina. Naime, kartica će biti uključena u takozvani lojaliti program, odnosno njom će moći da se plaća u određenim radnjama. Za to će kupci dobijati i bonuse koji će im omogućiti popuste na cene markice narednog meseca. Planirano je i da Grad daje popuste građanima koji ovom karticom reše da plate račun Infostana”, najavio je gradski menadžer.

Vesić je rekao da za sada nema planova ni za pojeftinjenje ni za poskupljenje gradskog prevoza, ali je najavio rigorozniju kontrolu kako bi se povećala disciplina plaćanja karata u javnom gradskom prevozu, prenose “Novosti”.

“Nama je u ovom trenutku gradski prevoz najveći problem. Uspeli smo da finansijski stabilizujemo sva preduzeća u gradu osim GSP Beograd, koji svakog meseca pravi gubitak od 200 miliona dinara, a godišnje 2,4 milijarde dinara. To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata”, ocenio je Vesić.

Po njegovoj računici, kada bi u Beogradu svi zaposleni u državnoj upravi i javnim preduzećima plaćali markicu za prevoz, mesečno bi prihod GSP-a bio veći za 300 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta/Novosti
Previous Crna Gora: Najveća plata isplaćena u januaru 32.272 evra
Next Ova je azijska valuta otporna na globalne rizike

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Kompanije u proseku 50 dana čekaju na naplatu

Kompanije u Srbiji pokazuju generalno lošu praksu plaćanja. 

Društvo 0 Comments

Novi sistem građanima uštedeo 500.000 sati na šalterima

Elektronska razmena podataka među državnim organima Srbije je za godinu dana primene informacionog sistema “eZUP”, građanima “uštedela” 500.000 sati jer ne provode veme šetajući od šalatera do šaltera, saopštila je

Društvo 0 Comments

Sve više milionera u Rusiji

Broj dolarskih milionera u Rusiji na kraju 2016. godine porastao je za 19,7 odsto i sada on iznosi 182.000, navodi se u istraživanju “World wealth report 2017“.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply