Direktor Microsoft-a odgovorio na poziv Trumpa da se zadrže poslovi u SAD

Direktor Microsoft-a odgovorio na poziv Trumpa da se zadrže poslovi u SAD

Direktor Microsoft-a Satya Nadella odgovorio je izabranom predsedniku SAD Donaldu Trumpu na poziv da lokalne kompanije zadrže posao u toj zemlji.

On je poručio da bi softverska kompanija mogla da nastavi svoju viziju bez ikakvog uticaja na domaću radnu snagu. Govoreći na DLD tehnološkoj konferenciji u Minhenu, Nadella je objasnio da je Microsoft već jedan od najvećih poslodavaca u SAD, pa tako nema potrebe da se brinu zbog promena koje je Trump obećao da će uvesti.

“Mi smo kompanija sa sedištem u SAD koja posluje širom sveta, a naša dominantna uposlenost je upravo u SAD. Mi smo već stvorili veliki broj visoko plaćenih poslova u SAD. Ako ništa drugo, dupliraćemo ono što smo oduvek činili, a to je biti američka kompanija koja odgovorno posluje u SAD, ali takođe i multinacionalna kompanija koja doprinosi svakoj zemlji u kojoj radi,” rekao je Nadela.

U seriji tvitova koje je Trump postavio 15. januara,  on je ponovio svoju nameru da ubedi američke kompanije da zadrže poslove u zemlji i manje se fokusiraju na inostrane aktivnosti. Kako Trump često koristi Twitter da izrazi svoje stavove, ali i da javno kritikuje kompanije ili zvaničnike, CEO T-Mobile kompanije John Lezer smatra da bi pametna tehnološka preduzeća trebalo da imaju posvećenu strategiju na Twitter-u.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Četiri grada iz Azije prvi na listi najskupljih stambenih kvadrata u svetu
Next Wall Street: Daw Jones opet beleži pad

You might also like

Kompanije

Skupština Impola odobrila dividendu od 36 dinara po akciji

Redovna skupština akcionara Impol Sevala, održana juče, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, među njima i odluku o raspodeli dobiti.

Kompanije

Huawei: U planu su novi istraživački centri u Kini i SAD-u

Prema izvorima iz same industrije koje prenosi internet stranica DigiTimes, kineska kompanija Huawei u skoroj budućnosti planira u svojoj zemlji, ali i SAD-u otvori nove istraživačke centre.

Kompanije

Od ponedeljka izgradnja luksuznog kompleksa Splendor u Vrnjačkoj banji

U Vrnjačkoj Banji će u ponedeljak, 16. jula početi izgradnja luksuznog kompleksa Splendor, potvrđeno je u Specijalnoj bolnici Merkur.