Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Na čelo SAD je došao Trump, evropskim državama predstoje izbori koji bi mogli da iznedre i ultra desničarske vlasti, a ni situacija na drugim kontinentima nije ohrabrujuća.

Iz tog razloga, Bloomberg je sastavio listu zemalja u koje će u narednom periodu biti rizično investirati. Naša zemlja nije ni analizirana u ovom istraživanju.

Od poznatijih država najrizičnije zemlje su Venecuela, u kojoj inflacija divlja sa stopom od 403,5 odsto, više afričkih zemalja poput Gane, Tanzanije, Nigerije, Egipta i Kenije, a slede ih i Gruzija, Mongolija i Pakistan.

Među zemljama sa najnižim rizikom spadaju skandinavske – Norveška, Švedska i Danska – kao i Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Austrija i Češka Republika.

Mapu koja prikazuje rizik zemalja i osnovne kriterijume po kojima je on rangiran (nezaposlenost, devizne i zlatne reserve, inflaciju, stabilnost valute) možete pogledati na ovom linku.

Izvor: GdeInvestirati/BiF
Previous Svetska banka odobrila Srbiji zajam od 182,6 miliona evra
Next Najplaćeniji poslovi za ljude koji ne podnose stres

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Srbija i Katar potpisale pet dokumenata o saradnji

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je da je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao u Dohi, pet dokumenta o saradnji između Srbije i Države Katar.

Makroekonomija 0 Comments

Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

Poslovna aktivnost u evrozoni je u januaru bila stabilna, pošto su se snažne perspektive i rast zapošljavanja suprotstavili političkoj neizvesnosti.

Makroekonomija 1Comments

Trijumfalni povratak Argentine na međunarodna finansijska tržišta

Argentina se trijumfalno vratila na međunarodna finansijska tržišta prodajom državnih obveznica, prvom od bankrota 2001. godine, vrednih 16,5 milijardi dolara,  što je rekordna izdavanje vrednosnih papira neke od ekonomija u usponu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply