Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Na čelo SAD je došao Trump, evropskim državama predstoje izbori koji bi mogli da iznedre i ultra desničarske vlasti, a ni situacija na drugim kontinentima nije ohrabrujuća.

Iz tog razloga, Bloomberg je sastavio listu zemalja u koje će u narednom periodu biti rizično investirati. Naša zemlja nije ni analizirana u ovom istraživanju.

Od poznatijih država najrizičnije zemlje su Venecuela, u kojoj inflacija divlja sa stopom od 403,5 odsto, više afričkih zemalja poput Gane, Tanzanije, Nigerije, Egipta i Kenije, a slede ih i Gruzija, Mongolija i Pakistan.

Među zemljama sa najnižim rizikom spadaju skandinavske – Norveška, Švedska i Danska – kao i Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Austrija i Češka Republika.

Mapu koja prikazuje rizik zemalja i osnovne kriterijume po kojima je on rangiran (nezaposlenost, devizne i zlatne reserve, inflaciju, stabilnost valute) možete pogledati na ovom linku.

Izvor: GdeInvestirati/BiF
Previous Svetska banka odobrila Srbiji zajam od 182,6 miliona evra
Next Najplaćeniji poslovi za ljude koji ne podnose stres

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Francuska smanjuje porez na dohodak

Danas je francuska vlada predstavila planove za smanjenje poreza domaćinstvima i kompanijama u sklopu budžeta za 2017. godinu.

Makroekonomija 0 Comments

Steen Jakobsen: Sada se fokus u Francuskoj pomera na parlamentarne izbore

Prevod sa francuskog Erazmusove čuvene rečenice o medicini „mieux vaut prévenir que guérir” – bolje sprečiti nego lečiti. Ovog jutra, posle ubedljive pobede pro-evropskog kandidata Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) u

Najvažnije vesti 1Comments

Vujović nagovestio postepeno smanjenje poreza

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da “postoji prostor da se postepeno smanjuju poreske stope” jer su pozitivni fiskalni rezultati bolji od očekivanih.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply