Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Na čelo SAD je došao Trump, evropskim državama predstoje izbori koji bi mogli da iznedre i ultra desničarske vlasti, a ni situacija na drugim kontinentima nije ohrabrujuća.

Iz tog razloga, Bloomberg je sastavio listu zemalja u koje će u narednom periodu biti rizično investirati. Naša zemlja nije ni analizirana u ovom istraživanju.

Od poznatijih država najrizičnije zemlje su Venecuela, u kojoj inflacija divlja sa stopom od 403,5 odsto, više afričkih zemalja poput Gane, Tanzanije, Nigerije, Egipta i Kenije, a slede ih i Gruzija, Mongolija i Pakistan.

Među zemljama sa najnižim rizikom spadaju skandinavske – Norveška, Švedska i Danska – kao i Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Austrija i Češka Republika.

Mapu koja prikazuje rizik zemalja i osnovne kriterijume po kojima je on rangiran (nezaposlenost, devizne i zlatne reserve, inflaciju, stabilnost valute) možete pogledati na ovom linku.

Izvor: GdeInvestirati/BiF
Previous Svetska banka odobrila Srbiji zajam od 182,6 miliona evra
Next Najplaćeniji poslovi za ljude koji ne podnose stres

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Stručnjaci: Preskupo za Srbiju da subvencioniše strane investitore

Ekonomista Milojko Arsić i ekonomski analitičar Milan Ćulibrk ocenili su da izdvajanje iz državnog budžeta za subvencije stranim investitorima u Srbiji predstavlja skup i neefiksan način privlačenje stranih investicija.

Makroekonomija 0 Comments

Industrijska proizvodnja skočila 4,2 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu 2017. veća je za 4,2 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a u odnosu na prosek 2016. veća je za dva odsto.

Makroekonomija 0 Comments

Godišnji rast cena u Srbiji 2,8 odsto

Potrošačke cene u Srbiji u oktobru ove godine su bile veće za 0,2 odsto nego u septembru, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 2,8 odsto,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply