Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Na čelo SAD je došao Trump, evropskim državama predstoje izbori koji bi mogli da iznedre i ultra desničarske vlasti, a ni situacija na drugim kontinentima nije ohrabrujuća.

Iz tog razloga, Bloomberg je sastavio listu zemalja u koje će u narednom periodu biti rizično investirati. Naša zemlja nije ni analizirana u ovom istraživanju.

Od poznatijih država najrizičnije zemlje su Venecuela, u kojoj inflacija divlja sa stopom od 403,5 odsto, više afričkih zemalja poput Gane, Tanzanije, Nigerije, Egipta i Kenije, a slede ih i Gruzija, Mongolija i Pakistan.

Među zemljama sa najnižim rizikom spadaju skandinavske – Norveška, Švedska i Danska – kao i Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Austrija i Češka Republika.

Mapu koja prikazuje rizik zemalja i osnovne kriterijume po kojima je on rangiran (nezaposlenost, devizne i zlatne reserve, inflaciju, stabilnost valute) možete pogledati na ovom linku.

Izvor: GdeInvestirati/BiF
Previous Svetska banka odobrila Srbiji zajam od 182,6 miliona evra
Next Najplaćeniji poslovi za ljude koji ne podnose stres

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Ekonomija evrozone u drugom kvartalu porasla najsnažnije u šest godina

Ekonomija evrozone porasla je u drugom tromesečju najsnažnijim tempom u nešto više od šest godina, iako su aktivnosti u junu blago posustale, odražavajući slabiji rast uslužnog sektora, izvestila je u petak

Makroekonomija 0 Comments

Evrozona pretekla SAD po rastu BDP-a

Evropska statistička agencija Eurostat potvrdila je da je ekonomija u evrozoni rasla sigurnom kvartalnom stopom od 0,5 odsto u prvom tromesečju ove godine.

Makroekonomija 0 Comments

Fitch Ratings: Povećan kreditni rejting Srbije

Povećanje ocene kreditnog rejtinga Srbije agencije Fitch Ratings odraz je unapređenja javnih finansija, koje podržava i fiskalni rezultat.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply