Goldman Sachs se seli iz Londona u Frankfurt

Goldman Sachs se seli iz Londona u Frankfurt

Američka banka Goldman Sachs razmatra prebacivanje 1.000 radnih mesta iz Londona u Frankfurt, u okviru procesa reorganizovanja poslovanja posle odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije.

„Banka razmatra prebacivanje do 1.000 zaposlenih u Frankfurt, među kojima su trgovci kao i vodeći bankari“, piše nemački poslovni list „Handelsblatt“ pozivajući se ne izvore iz bankarskog sektora, a prenosi agencija France presse.

Banka Goldman Sachs bi, takođe, mogla prepoloviti broj zaposlenih u Londonu na 3.000 sa 6.000, navodi taj list.

Goldman Sachs planira da osnuje kompaniju u Frankfurtu, koja bi bila matična kompanija svih evropskih filijala te banke, izjavio je jedan izvor upoznat sa situacijom.

Frankfurt je bio prvi izbor jer je u njemu sedište Evropske centralne banke koja nadzire najveće banke u evrozoni, dok će druge londonske filijale banke biti preseljene u Njujork, Francusku, Španiju i Poljsku.

Britanska banka HSBC potvrdila je u sredu da će 1.000 radnih mesta u sektoru investicionog bankarstva preseliti u Pariz iz Londona.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Rast prodaje automobila na tržištu Evrope u 2016. godini
Next Češka auto-industrija traži radnike i u Srbiji

You might also like

Industrija 0 Comments

Otvoren pogon belgijske kompanije za roletne u Zrenjaninu

Proizvodni pogon belgijske kompanije Talent 4 Blinds (T4B), koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore otvoren je u Zrenjaninu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Mešoviti rezultati stranih avio-kompanija na beogradskom Aerodromu

Inostrane avio-kompanije koje posluju na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“ zabeležile su mešovite rezultate tokom prvih šest meseci s obzirom na pojačanu konkurenciju.

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Štednja u dinarima isplativija, utrostručena od 2012.

Dinarska štednja je u poslednjih šest godina utrostručena, sa nivoa od 18 milijardi iz avgusta 2012. godine na 54,4 milijarde dinara u julu 2018. i nastavlja da raste, saopšteno je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply