Goldman Sachs razmatra selidbu iz Londona

Goldman Sachs razmatra selidbu iz Londona

Američka banka “Goldman Sachs” razmatra prebacivanje 1.000 radnih mesta iz Londona u Frankfurt, u okviru procesa reorganizovanja poslovanja poslije odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije.

“Banka razmatra prebacivanje do 1.000 zaposlenih u Frankfurt, među kojima su trgovci kao i vodeći bankari”, piše njemački poslovni list “Hhandelsblatt” pozivajući se na izvore iz bankarskog sektora, a prenosi agencija France presse.

Banka “Goldman Sachs” bi, takođe, mogla prepoloviti broj zaposlenih u Londonu na 3.000 sa 6.000, piše taj list. “Goldman Sachs” planira da osnuje kompaniju u Frankfurtu, koja bi bila matična kompanija svih evropskih filijala te banke, izjavio je jedan izvor upoznat sa situacijom.

Frankfurt je bio prvi izbor jer je u njemu sedište Evropske centralne banke koja nadzire najveće banke u evrozoni, dok će druge londonske filijale banke biti preseljene u Njujork, Francusku, Španiju i Poljsku.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Career Cast: 10 najstresnijih zanimanja u 2017.
Next Cene nafte porasle, globalna proizvodnja pala

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Iran privremeno zabranio kompanijama prevoz nafte iz Iračkog Kurdistana

Uprkos tvrdnjama da će ostati „večni prijatelji Kurda“ Iran je navodno privremeno zabranio svojim kompanijama prevoz naftnih derivata iz Iračkog Kurdistana.

Banke i finansije 0 Comments

Ukrajina: Centralna banka ostala bez guvernera

Guverner Centralne banke Ukrajine Valerija Gontareva od danas prinudno odsustvuje sa posla, a njenu funkciju preuzeće zamenik guvernera Jakiv Smolij.

Transport 0 Comments

BMW iz Kine povlači 200.000 vozila

Zbog neispravnih vazdušnih jastuka, proizvođač luksuznih automobila BMW povući će gotovo 200.000 vozila iz Kine, saopštili su kineske vlasti za kvalitet i nemačke kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply