Goldman Sachs razmatra selidbu iz Londona

Goldman Sachs razmatra selidbu iz Londona

Američka banka “Goldman Sachs” razmatra prebacivanje 1.000 radnih mesta iz Londona u Frankfurt, u okviru procesa reorganizovanja poslovanja poslije odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije.

“Banka razmatra prebacivanje do 1.000 zaposlenih u Frankfurt, među kojima su trgovci kao i vodeći bankari”, piše njemački poslovni list “Hhandelsblatt” pozivajući se na izvore iz bankarskog sektora, a prenosi agencija France presse.

Banka “Goldman Sachs” bi, takođe, mogla prepoloviti broj zaposlenih u Londonu na 3.000 sa 6.000, piše taj list. “Goldman Sachs” planira da osnuje kompaniju u Frankfurtu, koja bi bila matična kompanija svih evropskih filijala te banke, izjavio je jedan izvor upoznat sa situacijom.

Frankfurt je bio prvi izbor jer je u njemu sedište Evropske centralne banke koja nadzire najveće banke u evrozoni, dok će druge londonske filijale banke biti preseljene u Njujork, Francusku, Španiju i Poljsku.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Career Cast: 10 najstresnijih zanimanja u 2017.
Next Cene nafte porasle, globalna proizvodnja pala

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Japanska i kanadska kompanija traže zlato u Borskom jezeru

Japanska i kanadska kompanija dobile su dozvolu za istraživanje ležišta rude u Borskom jezeru. U geološka istraživanja 46 hektara u prvoj fazi biće uloženo 4 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je da je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi dinara naspram 521,6 miliona u 2014.

IBM: Blockchain je rešenje za trgovinu kanabisom

Vlasti u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija započele su javnu raspravu o nadolazećoj legalizaciji marihuane, koja bi se trebala desiti sledećeg leta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply