Al Dahra zainteresovana za srpski PKB

Al Dahra zainteresovana za srpski PKB

Arapi bi u Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB). To bi mogao biti rezultat nastavka pregovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa čijim direktorom Hadimom al Darejem je danas u švajcarskom Davosu razgovarao srpski premijer Aleksandar Vučić.

 Vučić je sa Al Darejem razgovarao o investicijama ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji.

– Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo – rekao je Al Dareji. – Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode.

Konkretna tema razgovora bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana “Al Dahra”, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu “Nikola Tesla”, kao i kupovina više preduzeća u Srbiji. To je juče izjavio premijer Aleksandar Vučić, na Reutersovom forumu “Global markets”, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Odgovarajući na pitanja novinara koja su se prvenstveno odnosila na ekonomske reforme srpske vlade, kao i na planove Srbije i na situaciju u regionu, Vučić je naglasio da će činiti sve da ubedi ulagače da se greške iz prošlosti neće ponavljati i da će insistirati na ekonomskoj i političkoj saradnji između suseda, bez sukoba i ratova. Kada je govorio o evropskim integracijama, Vučić je istakao da je Srbija okrenuta ka kreiranju boljeg ekonomskog okruženja, kao i da se brine o vladavini prava, a “da je onda sve na zemljama članicama EU”.

Premijer je istakao da će Srbija na proleće razgovarati s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom zajmu u vrednosti od 1,2 milijarde evra jer ističe februara sledeće godine. Pre revizije aktuelnog aranžmana, predstavnici MMF-a bi trebalo u martu da posete Beograd.

Vučić je razgovarao i sa direktoriom “Bloomberga” Peterom Grauerom o mogućnostima za ulaganja i privlačenju investicija u Srbiju. Sa njim je, Vučić razgovarao o novim projektima ove kompanije u Srbiji, ali i o tome kako “Bloomberg” može da doprinese izveštavanju o ekonomskim reformama i privlačenju stranih investitora.

Vučić se sastao i s direktorom kompanije “Poly group” Xi Nianshanom, s kojim je razgovarao o zajedničkim projektima u proizvodnji naoružanja i vojne opreme. Oni su zainteresovani za formiranje zajedničke kompanije sa JP “Jugoimport SDPR”, sa ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje antiterorističke opreme, uređaja za noćno izviđanje i raketnih sistema.

Premijer se sastao i sa generalnim direktorom “Lukoila” Vagitom Alekperovim. Teme razgovora su bile nove investicije u Srbiji i dug naše “Petrohemije”.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Komercijalna banka izabrana za kreditiranje refinasiranja duga AP Vojvodine
Next Evropske berze zabeležile manji rast

You might also like

Kompanije 0 Comments

Danska zvanično ukida čekove

Danska, zemlja koja čak i prilikom minimalnih transakcija koristi internet, zvanično ukida bankarski ček.

Kompanije 0 Comments

Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. novembra, odobrilo je raspodelu neraspoređene dobiti.

Kompanije 0 Comments

Banca d’Italia: Za 30 radnih mesta konkurisalo skoro 85.000 ljudi

Za 30 otvorenih radnih mesta u Centralnoj banci Italije (Banca d’Italia) konkurisalo je neverovatnih 84.745 osoba. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply