Al Dahra zainteresovana za srpski PKB

Al Dahra zainteresovana za srpski PKB

Arapi bi u Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB). To bi mogao biti rezultat nastavka pregovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa čijim direktorom Hadimom al Darejem je danas u švajcarskom Davosu razgovarao srpski premijer Aleksandar Vučić.

 Vučić je sa Al Darejem razgovarao o investicijama ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji.

– Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo – rekao je Al Dareji. – Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode.

Konkretna tema razgovora bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana “Al Dahra”, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu “Nikola Tesla”, kao i kupovina više preduzeća u Srbiji. To je juče izjavio premijer Aleksandar Vučić, na Reutersovom forumu “Global markets”, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Odgovarajući na pitanja novinara koja su se prvenstveno odnosila na ekonomske reforme srpske vlade, kao i na planove Srbije i na situaciju u regionu, Vučić je naglasio da će činiti sve da ubedi ulagače da se greške iz prošlosti neće ponavljati i da će insistirati na ekonomskoj i političkoj saradnji između suseda, bez sukoba i ratova. Kada je govorio o evropskim integracijama, Vučić je istakao da je Srbija okrenuta ka kreiranju boljeg ekonomskog okruženja, kao i da se brine o vladavini prava, a “da je onda sve na zemljama članicama EU”.

Premijer je istakao da će Srbija na proleće razgovarati s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom zajmu u vrednosti od 1,2 milijarde evra jer ističe februara sledeće godine. Pre revizije aktuelnog aranžmana, predstavnici MMF-a bi trebalo u martu da posete Beograd.

Vučić je razgovarao i sa direktoriom “Bloomberga” Peterom Grauerom o mogućnostima za ulaganja i privlačenju investicija u Srbiju. Sa njim je, Vučić razgovarao o novim projektima ove kompanije u Srbiji, ali i o tome kako “Bloomberg” može da doprinese izveštavanju o ekonomskim reformama i privlačenju stranih investitora.

Vučić se sastao i s direktorom kompanije “Poly group” Xi Nianshanom, s kojim je razgovarao o zajedničkim projektima u proizvodnji naoružanja i vojne opreme. Oni su zainteresovani za formiranje zajedničke kompanije sa JP “Jugoimport SDPR”, sa ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje antiterorističke opreme, uređaja za noćno izviđanje i raketnih sistema.

Premijer se sastao i sa generalnim direktorom “Lukoila” Vagitom Alekperovim. Teme razgovora su bile nove investicije u Srbiji i dug naše “Petrohemije”.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Komercijalna banka izabrana za kreditiranje refinasiranja duga AP Vojvodine
Next Evropske berze zabeležile manji rast

You might also like

Industrija 0 Comments

EU istražuje Zaru zbog utaje poreza

Inditex, matična kompanija Zare, našla se pod istragom Evropske komisije, zbog omogućavanja tom prodavcu odeće na malo da izbegne najmanje 585 miliona evra poreza. 

Saobraćaj 0 Comments

Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla do sredine 2017.

Prema poslednjim izjavama zvaničnika, može se zaključiti da se Vlada Srbije odlučila za koncesiju kao model komercijalizacije za Aerodrom Nikola Tesla.

Industrija 0 Comments

Prodaju logo dužnika da naplate svoj dug

Da bi realizovali potraživanje, preduzeće “Kelekom” iz Zrenjanina, do svog novca pokušava da dođe prodajom reklamnog logotipa dužnika, brodogradilišta u Perlezu, pišu Večernje novosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply