Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara u Zagrebu uskoro bi mogla da nikne nova poslovna zgrada s osam spratova, a glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala biti Atlantic grupa Emila Tedeschija, saznaje Jutarnji list.

Nekretnina je u vlasništvu Adris grupe, iz koje dolaze informacije kako će zgrada sigurno ići u prenamenu. Ali, iz obe kompanije još ne žele javno otkriti po kojem modelu će Adris ustupiti nekretninu Atlanticu.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

U Adris grupi su poručili kako trenutno rade celokupnu analizu svih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu društva, te da će nakon te analize doneti odluku hoće li ići u prodaju ili iznajmljivanje tih nekretnina.

Iz Atlantic grupe su Jutarnjem listu odgovorili kako već neko vreme razmatraju mogućnost ulaganja u “celovito osmišljenu i realizovanu zgradu sedišta kompanije” te kako su u tom kontekstu “razmišljali o više različitih koncepata i mogućih lokacija, među kojima je i zgrada Lloyd Croatia u Vukovarskoj ulici”.

“Do danas, međutim, nismo doneli konačnu odluku o ovoj investiciji”, kažu u Atlanticu. Kako saznaje Jutarnji list, detalji o novom izgledu nebodera na Vukovarskoj, koji će imati prizemlje i osam nadzemnih etaža, znaće se nakon završetka međunarodnog javnog konkursa za idejno rešenje nove poslovne zgrade koji bi uskoro trebao biti raspisan.

Trenutno u zgradi Croatia Lloyda radi 20-ak zaposlenih, dok je celo poslovanje kompanije preseljeno u prostore Adris grupe u zagrebačkoj Jagićevoj ulici.

Izvor: GdeInvestirati/Jutarnili list
Previous Deset gradova u SAD-u koji nude nadprosečnu platu
Next Nezaposleni posle 40 godine teže do posla u Srbiji

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Prodaje se odmaralište “Borjak” u Vrnjačkoj Banji, početna cena 177 miliona dinara

“Recreatours” a.d. Beograd raspisao je javni poziv za dostavljanje neobavezujuće ponude za kupovinu odmarališta “Borjak” u Vrnjačkoj Banji.

Nekretnine 0 Comments

Cena građevinskog zemljišta u Berlinu porasla do 60 odsto u 2016.

Kvadrat građevinskog zemljišta u centru Berlina (Pariser Platz) na kraju 2016. koštao je 60.000 evra, što je 10 hiljada evra više nego na početku godine, prema podacima nedeljnika “Immobilien Zeitung”.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Na prodaju Todorićeva vila i posed kod Opatije, cena 7 miliona evra

Vanredna uprava Agrokora pokrenula je prodaju luksuzne primorske vile osnivača i vlasnika tog koncerna Ivice Todorića, a početna cena poseda od 10.062 kvadratna metra je sedam miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply