Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara u Zagrebu uskoro bi mogla da nikne nova poslovna zgrada s osam spratova, a glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala biti Atlantic grupa Emila Tedeschija, saznaje Jutarnji list.

Nekretnina je u vlasništvu Adris grupe, iz koje dolaze informacije kako će zgrada sigurno ići u prenamenu. Ali, iz obe kompanije još ne žele javno otkriti po kojem modelu će Adris ustupiti nekretninu Atlanticu.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

U Adris grupi su poručili kako trenutno rade celokupnu analizu svih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu društva, te da će nakon te analize doneti odluku hoće li ići u prodaju ili iznajmljivanje tih nekretnina.

Iz Atlantic grupe su Jutarnjem listu odgovorili kako već neko vreme razmatraju mogućnost ulaganja u “celovito osmišljenu i realizovanu zgradu sedišta kompanije” te kako su u tom kontekstu “razmišljali o više različitih koncepata i mogućih lokacija, među kojima je i zgrada Lloyd Croatia u Vukovarskoj ulici”.

“Do danas, međutim, nismo doneli konačnu odluku o ovoj investiciji”, kažu u Atlanticu. Kako saznaje Jutarnji list, detalji o novom izgledu nebodera na Vukovarskoj, koji će imati prizemlje i osam nadzemnih etaža, znaće se nakon završetka međunarodnog javnog konkursa za idejno rešenje nove poslovne zgrade koji bi uskoro trebao biti raspisan.

Trenutno u zgradi Croatia Lloyda radi 20-ak zaposlenih, dok je celo poslovanje kompanije preseljeno u prostore Adris grupe u zagrebačkoj Jagićevoj ulici.

Izvor: GdeInvestirati/Jutarnili list
Previous Deset gradova u SAD-u koji nude nadprosečnu platu
Next Nezaposleni posle 40 godine teže do posla u Srbiji

You might also like

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Beograd nudi u zakup 191 poslovni prostor

Sekretarijat za imovinske i pravne poslove Grada Beograda raspisao je javno nadmetanje za davanje u zakup poslovnog prostora.

Kompanije 0 Comments

Oglašena prodaja imovine preduzeća Petar Drapšin u stečaju

Imovina preduzeća Petar Drapšin u stečaju oglašena je na prodaju po ceni od 251 milion dinara.

Nekretnine 0 Comments

Tek svaka treća žena ima imovinu

Svaka treća žena u Srbiji je vlasnica stana, kuće ili poslovnog prostora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply