Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Tedeschi gradi poslovnu zgradu u centru Zagreba

Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara u Zagrebu uskoro bi mogla da nikne nova poslovna zgrada s osam spratova, a glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala biti Atlantic grupa Emila Tedeschija, saznaje Jutarnji list.

Nekretnina je u vlasništvu Adris grupe, iz koje dolaze informacije kako će zgrada sigurno ići u prenamenu. Ali, iz obe kompanije još ne žele javno otkriti po kojem modelu će Adris ustupiti nekretninu Atlanticu.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

U Adris grupi su poručili kako trenutno rade celokupnu analizu svih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu društva, te da će nakon te analize doneti odluku hoće li ići u prodaju ili iznajmljivanje tih nekretnina.

Iz Atlantic grupe su Jutarnjem listu odgovorili kako već neko vreme razmatraju mogućnost ulaganja u “celovito osmišljenu i realizovanu zgradu sedišta kompanije” te kako su u tom kontekstu “razmišljali o više različitih koncepata i mogućih lokacija, među kojima je i zgrada Lloyd Croatia u Vukovarskoj ulici”.

“Do danas, međutim, nismo doneli konačnu odluku o ovoj investiciji”, kažu u Atlanticu. Kako saznaje Jutarnji list, detalji o novom izgledu nebodera na Vukovarskoj, koji će imati prizemlje i osam nadzemnih etaža, znaće se nakon završetka međunarodnog javnog konkursa za idejno rešenje nove poslovne zgrade koji bi uskoro trebao biti raspisan.

Trenutno u zgradi Croatia Lloyda radi 20-ak zaposlenih, dok je celo poslovanje kompanije preseljeno u prostore Adris grupe u zagrebačkoj Jagićevoj ulici.

Izvor: GdeInvestirati/Jutarnili list
Previous Deset gradova u SAD-u koji nude nadprosečnu platu
Next Nezaposleni posle 40 godine teže do posla u Srbiji

You might also like

Društvo 0 Comments

Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu 15. maj

Rok za uplatu rate za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2018. godinu je 15. maj, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javne prihode.

Najvažnije vesti 0 Comments

Kvadrat novogradnje na Novom Beogradu dostigao 3.000 evra

Cene novogradnje stanova u Beogradu su skočile i u pojedinim objektima koji su tek počeli da se grade su stanovi već prodati i postoji lista čekanja.

Nekretnine 0 Comments

Počela gradnja 270 stanova za izbegla i raseljena lica u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici ambasada zemalja donatora, međunarodnih institucija i Republike Srbije položili su u petak kamen temeljac za izgradnju 270 stanova za izbegla i raseljena lica u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply