Srbija i Bugarska potpisuju memorandum o izgradnji Gasnog interkonektora

Srbija i Bugarska potpisuju memorandum o izgradnji Gasnog interkonektora

Ministri energetike Srbije i Bugarske Aleksandar Antić i Temenuška Petkova potpisaće u četvrtak, u Sofiji Memorandum o razumevanju za izgradnju Gasnog interkonektora Bugarska-Srbija.

Tim dokumentom srpska i bugarska strana saglasile su se o svim ključnim elementima vezanim za realizaciju projekta gasne interkonekcije koja će povezivati dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Foto:Sputnik

Foto:Sputnik

“Vlade Srbije i Bugarske na ovaj način potvrđuju značaj bilateralne saradnje kako bi se osigurala nacionalna, regionalna i evropska energetska sigurnost, izražavaju podršku jačanju saradnje između zemalja jugoistočne Evrope i uspostavljanju regionalnog energetskog tržišta, kao dela unutrašnjeg energetskog tržišta EU”, navodi se u saopštenju.

Prema ranijim najavama, gasna interkonekcija između Bugarske i Srbije, dužine 150 kilometara, trebalo bi da bude završena do 2018., kako bi prve količine gasa kroz taj gasovod potekle 2019. godine.

U delegaciji Srbije koja boravi u Sofiji nalaze se i državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Yahoo Japan razmatra skraćivanje radne nedelje na 4 dana
Next Godišnja inflacija u SAD porasla na 2,1 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Amazon kupuje najveću bliskoistočnu online trgovinu

Amazon, američki gigant u trgovini putem interneta, postigao je sporazum o kupovini Souq.com, najveće online trgovine na Bliskom istoku, objavljeno je danas u zajedničkom saopštenju kompanija.

Najvažnije vesti 0 Comments

Novo poskupljenje goriva u Srbiji

Iako je nafta pojeftinila na svetskim berzama, to se ne odražava na Srbiju.

Najvažnije vesti 0 Comments

Niska zainteresovanost za državne obveznice

Iako su bankarske kamate na štednju pale na oko 1 odsto, građani se retko odlučuju da svoj novac ulože u državne obveznice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply