Srbija i Bugarska potpisuju memorandum o izgradnji Gasnog interkonektora

Srbija i Bugarska potpisuju memorandum o izgradnji Gasnog interkonektora

Ministri energetike Srbije i Bugarske Aleksandar Antić i Temenuška Petkova potpisaće u četvrtak, u Sofiji Memorandum o razumevanju za izgradnju Gasnog interkonektora Bugarska-Srbija.

Tim dokumentom srpska i bugarska strana saglasile su se o svim ključnim elementima vezanim za realizaciju projekta gasne interkonekcije koja će povezivati dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Foto:Sputnik

Foto:Sputnik

“Vlade Srbije i Bugarske na ovaj način potvrđuju značaj bilateralne saradnje kako bi se osigurala nacionalna, regionalna i evropska energetska sigurnost, izražavaju podršku jačanju saradnje između zemalja jugoistočne Evrope i uspostavljanju regionalnog energetskog tržišta, kao dela unutrašnjeg energetskog tržišta EU”, navodi se u saopštenju.

Prema ranijim najavama, gasna interkonekcija između Bugarske i Srbije, dužine 150 kilometara, trebalo bi da bude završena do 2018., kako bi prve količine gasa kroz taj gasovod potekle 2019. godine.

U delegaciji Srbije koja boravi u Sofiji nalaze se i državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Yahoo Japan razmatra skraćivanje radne nedelje na 4 dana
Next Godišnja inflacija u SAD porasla na 2,1 odsto

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Devizne rezerve u junu 9,6 milijardi evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju juna 9,67 milijardi evra, i veće su za 178,1 milion evra u odnosu na kraj prethodnog meseca, saopštila je NBS.

Kompanije 0 Comments

Grawe osiguranje preuzima Merkur

Kompanija Merkur International Holding iz Austrije prodala je na Montenegroberzi 100 odsto vlasništva u Merkur osiguranju Podgorica za 1,39 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Speed Business Meeting u Beogradu okupio 26 kompanija

Sa skupa u Beogradu Slovenački poslovni klub (SPK), Švajcarsko-srpska trgovinska komora i Britansko-srpska privredna komora organizovali su u utorak Speed Business Meeting u hotelu Hyatt Regency Belgrade, koji je ujedno

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply