Sirija: Prva zajednička vojna akcija ruskih i turskih aviona

Sirija: Prva zajednička vojna akcija ruskih i turskih aviona

Rusija i Turska sprovele su prvi zajedničku vojnu akciju protiv terorista Islamske države u sirijskom gradu Al Bab, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruske i turske vazduhoplovne snage danas su izvele prvu zajedničku operaciju u Siriji. Meta su bili teroristi Islamske države, koji su okupirali delove provincije Alep, tačnije grad Al Bab – saopštio je general-potpukovnik Sergej Rudskoj, načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije.

Sudeći po inicijalnim rezultatima, združeni trud se pokazao veoma uspešnim, dodalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Istovremeno, ruska vojska učestvuje u još jednoj operaciji u Siriji, gde u provinciji Deir ez-Zor pomaže sirijskoj vojsci da suzbije novu ofanzivu džihadista, prenosi “RT”.

Džihadisti konstantno pokušavaju da iskoriste svoju brojčanu prednost napadajući gradove širom zemlje. U Deir er-zoru su napali sirijsku vojsku koja brani civile preostale u tom gradu.

– Sirijskim civilima preti genocid, a čitava populacija Deir er-Zora može biti zbrisana – upozorio je Rudskoj.

Za sada sirijski vojnici koji čuvaju grad uz rusku podršku iz vazduha uspevaju da odbiju nalete džihadista.

Islamski ekstremisti došli su na kapije Deir er-Zora, Palmire i Al-Baba. Moram da primetim da se američka akcija protiv džihadista u Iraku svodi na njihovo puko teranje odatle. Oni se slobodno kreću i prebacuju oružje u Siriju – upozorio je Rudskoj.

Izvor:BBC

Izvor:BBC

Izvor:Tanjug
Previous Prvi softver za online računovodstvo dostupan preduzetnicima u Srbiji
Next Banka HSBC seli 1.000 radnih mesta iz Londona u Pariz

You might also like

Društvo 0 Comments

Rusija: Protesti širom zemlje, traži se ostavka premijera Medvedeva

Najmanje 100 osoba zadržano je u pritvoru u centru Moskve, uključujući opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, tokom demonstracija, koje su u tom gradu i širom Rusije ogranizovane protiv korupcije vladinih zvaničnika,

Geopolitika 0 Comments

Severna Koreja opet lansirala balističke rakete

Severna Koreja ispalila je danas nekoliko projektila kratkog dometa u more sa svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.

Geopolitika 0 Comments

Evropski parlament izglasao rezoluciju o zamrzavanju pristupnih pregovora Turske i EU

Evropski parlament izglasao je danas rezoluciju o zamrzavanju pregovora sa Turskom o članstvu u EU, zbog “nesrazmerne” reakcije Ankare na neuspeo pokušaj državnog udara u julu ove godine, prenose agencije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply