Sirija: Prva zajednička vojna akcija ruskih i turskih aviona

Sirija: Prva zajednička vojna akcija ruskih i turskih aviona

Rusija i Turska sprovele su prvi zajedničku vojnu akciju protiv terorista Islamske države u sirijskom gradu Al Bab, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruske i turske vazduhoplovne snage danas su izvele prvu zajedničku operaciju u Siriji. Meta su bili teroristi Islamske države, koji su okupirali delove provincije Alep, tačnije grad Al Bab – saopštio je general-potpukovnik Sergej Rudskoj, načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije.

Sudeći po inicijalnim rezultatima, združeni trud se pokazao veoma uspešnim, dodalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Istovremeno, ruska vojska učestvuje u još jednoj operaciji u Siriji, gde u provinciji Deir ez-Zor pomaže sirijskoj vojsci da suzbije novu ofanzivu džihadista, prenosi “RT”.

Džihadisti konstantno pokušavaju da iskoriste svoju brojčanu prednost napadajući gradove širom zemlje. U Deir er-zoru su napali sirijsku vojsku koja brani civile preostale u tom gradu.

– Sirijskim civilima preti genocid, a čitava populacija Deir er-Zora može biti zbrisana – upozorio je Rudskoj.

Za sada sirijski vojnici koji čuvaju grad uz rusku podršku iz vazduha uspevaju da odbiju nalete džihadista.

Islamski ekstremisti došli su na kapije Deir er-Zora, Palmire i Al-Baba. Moram da primetim da se američka akcija protiv džihadista u Iraku svodi na njihovo puko teranje odatle. Oni se slobodno kreću i prebacuju oružje u Siriju – upozorio je Rudskoj.

Izvor:BBC

Izvor:BBC

Izvor:Tanjug
Previous Prvi softver za online računovodstvo dostupan preduzetnicima u Srbiji
Next Banka HSBC seli 1.000 radnih mesta iz Londona u Pariz

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Eskalacija sukoba u Nagorno-Karabahu, ima žrtava

U Nagorno-Karabahu, području na teritoriji Azerbejdžana pod kontrolom lokalnih jermenskih snaga i jermenske vojske, izbile su jake borbe sa azerbejdžanskim snagama, saopštilo je danas jermensko Ministarstvo odbrane.

Geopolitika 1Comments

Ratna mornarica Kine zaplenila američki podvodni dron

Ratni brod kineske mornarice zaplenio je podvodni dron koji američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnokineskog mora, zbog čega su SAD uputile zvanični demarš Kini uz zahtev za vraćanje

Geopolitika 0 Comments

Rusija i Japan osnivaju zajednički fond za podsticanje investicija

Rusija i Japan dogovorili su osnivanje zajedničkog fonda za podsticanje investicija u ekskluzivnj ekonomskoj zoni, saopštio je zamenik ruskog premijera Jurij Trutnjev.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply