ICT Cluster: Država da uvede programiranje u osnovne škole

ICT Cluster: Država da uvede programiranje u osnovne škole

Vojvođanski Klaster informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT Cluster) apelovao je na državne organe da u osnovne škole uvedu osnove programiranja.

“Statistika je jasna: informatička nepismenost nas koči. Da bismo se izborili za bolju budućnost naše dece, potrebno je da im obezbedimo informatičko obrazovanje. Zato je potrebno da se borimo za znanje, za uvođenje osnova programiranja u osnovne škole i stvaranje modernog obrazovnog sistema za decu, prilagođenog deci”, navodi se u saopštenju.

IKT Cluster je naveo da cilj treba da bude da svaka osnovna škola u Srbiji dobije dovoljan broj robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju.

Taj klaster je zbog toga pokrenuo akciju “Kodigranje” u okviru projekta “Bitka za znanje”.

“Razumevanje bazičnog programiranja, osim što je deo opismenjavanja za 21. vek, uči decu da misle, uči ih kreativnosti i podstiče njihovo samopouzdanje”, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous RTB Bor: Potreban konsultant za privlačenje strateškog partnera
Next Deset gradova u SAD-u koji nude nadprosečnu platu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Evropske agencije prelaze u Frankfurt i Lil posle Brexita

Nemačka i Francuska su se dogovorile da Evropska bankarska agencija bude preseljena iz Londona u Frankfurt, a Evropska agencija za lekove iz Londona u francuski grad Lil po izlasku Britanije

Peter Thiel: Appleovo vreme je prošlo

Jedan od najpoznatijih investitora Silicijumske doline smatra da je vreme Applea prošlo, dok profesor sa Stenforda kaže kako je Apple, kada su u pitanju inovacije – “gotov”.

Kompanije 0 Comments

EU: Facebook pravio malverzacije prilikom kupovine WhatsApp-a

Zbog davanja nepouzdanih informacija prilikom traženja odobrenja za 19 milijardi dolara vredno preuzimanje WhatsApp-a, kompanija Facebook je naišla na niz optužbi od strane Evropske unije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply