ICT Cluster: Država da uvede programiranje u osnovne škole

ICT Cluster: Država da uvede programiranje u osnovne škole

Vojvođanski Klaster informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT Cluster) apelovao je na državne organe da u osnovne škole uvedu osnove programiranja.

“Statistika je jasna: informatička nepismenost nas koči. Da bismo se izborili za bolju budućnost naše dece, potrebno je da im obezbedimo informatičko obrazovanje. Zato je potrebno da se borimo za znanje, za uvođenje osnova programiranja u osnovne škole i stvaranje modernog obrazovnog sistema za decu, prilagođenog deci”, navodi se u saopštenju.

IKT Cluster je naveo da cilj treba da bude da svaka osnovna škola u Srbiji dobije dovoljan broj robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju.

Taj klaster je zbog toga pokrenuo akciju “Kodigranje” u okviru projekta “Bitka za znanje”.

“Razumevanje bazičnog programiranja, osim što je deo opismenjavanja za 21. vek, uči decu da misle, uči ih kreativnosti i podstiče njihovo samopouzdanje”, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous RTB Bor: Potreban konsultant za privlačenje strateškog partnera
Next Deset gradova u SAD-u koji nude nadprosečnu platu

You might also like

Trgovina 1Comments

Slovenački Merkur napušta Srbiju

Merkur u Srbiji od 1. jula prestaje da radi i tada će biti ugašena i poslednja maloprodaja ovog trgovačkog lanca iz Slovenije, saznaje Blic.

Banke i finansije 0 Comments

Dve banke zainteresovane za kupovinu Vojvođanske

Za kupovinu Vojvođanske banke, koja je 100 odsto u vlasništvu Nacionalne banke Grčke, zainteresovane su tri banke od kojih dve iz Srbije.

Kompanije 1Comments

Dunav Osiguranje: Dobit u prvih šest meseci 830 miliona dinara

Dunav Osiguranje ostvarilo je dobre poslovne rezultate u prva dva kvartala tekuće godine – rast profita i bruto premije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply