Beogradska berza: Skroman obim trgovanja, Komercijalna banka najprometnija

Beogradska berza: Skroman obim trgovanja, Komercijalna banka najprometnija

Beogradsko tržište akcija zabeležilio je danas pad vrednosti uz neveliku investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 40,3 miliona RSD (0,33 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio pola procenta na 711,6 poena.

komercijalna-banka3Najprometnija akcija iz indeksne korpe bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je zabeležila promet od 6,1 milion RSD po prosečnoj ceni od 1.713 RSD što je 1,8% slabije u odnosu na jučerašnje trgovanje. Akcijama najveće domaće banke pod državnom kontrolom danas se trgovalo u cenovnom rasponu 1.700-1.748 RSD. Komercijalna je prošle godine beležila velike flutuacije u ceni, pre svega kao posledica novih otpisa plasmana koji su ovoj bankarskoj ustanovi drugu godinu zaredom doneli negativan finansijski rezultat.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je nastavila juče započet oporavak, dodavši danas 1,4% na 750 RSD. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je četiri miliona RSD.

Energoprojekt holding (ENHL) je predvodio gubitnike padom od 3,5% na 1.350 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zaustavio je dvodnevni silazni trend, oporavivši se nevelikih 0,6% na 1.107 RSD uz skroman promet od 0,6 milliona RSD.

Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa plam (ALFA), zadržao se na 35.200 RSD uz trgovanje vredno 1,3 miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) blago oslabio na 1.799 RSD uz promet od 0,9 miliona RSD.

Najprometnija akcija na tržištu bila je Savremena administracija (SVRME) koja je skočila 26,3% na 3.600 RSD uz realizaciju od 25,5 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Grci prodali železničkog operater Trainose Italijanima
Next Prvi softver za online računovodstvo dostupan preduzetnicima u Srbiji

You might also like

Rusija pušta u promet sopstvenu kriptovalutu — kriptorublju

Rusija će pustiti u promet sopstvenu kriptovalutu — kriptorublju, saopštio je ministar za telekomunikacije Nikolaj Nikiforov na zatvorenoj sednici sa članovima Moskovskog kluba.

Dinar ojačao, danas 122,78 dinara za jedan evro

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za danas iznosi 122,7833 dinara za jedan evro.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale četvrti dan zaredom

Na azijskim berzama cene akcija su pale i u četvrtak, četvrti dan zaredom, te zaronile na najniže nivoe u devet meseci jer rastu strahovi da će čvrsti stav Washingtona po pitanju trgovine narušiti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply