Beogradska berza: Skroman obim trgovanja, Komercijalna banka najprometnija

Beogradska berza: Skroman obim trgovanja, Komercijalna banka najprometnija

Beogradsko tržište akcija zabeležilio je danas pad vrednosti uz neveliku investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 40,3 miliona RSD (0,33 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio pola procenta na 711,6 poena.

komercijalna-banka3Najprometnija akcija iz indeksne korpe bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je zabeležila promet od 6,1 milion RSD po prosečnoj ceni od 1.713 RSD što je 1,8% slabije u odnosu na jučerašnje trgovanje. Akcijama najveće domaće banke pod državnom kontrolom danas se trgovalo u cenovnom rasponu 1.700-1.748 RSD. Komercijalna je prošle godine beležila velike flutuacije u ceni, pre svega kao posledica novih otpisa plasmana koji su ovoj bankarskoj ustanovi drugu godinu zaredom doneli negativan finansijski rezultat.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je nastavila juče započet oporavak, dodavši danas 1,4% na 750 RSD. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je četiri miliona RSD.

Energoprojekt holding (ENHL) je predvodio gubitnike padom od 3,5% na 1.350 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zaustavio je dvodnevni silazni trend, oporavivši se nevelikih 0,6% na 1.107 RSD uz skroman promet od 0,6 milliona RSD.

Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa plam (ALFA), zadržao se na 35.200 RSD uz trgovanje vredno 1,3 miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) blago oslabio na 1.799 RSD uz promet od 0,9 miliona RSD.

Najprometnija akcija na tržištu bila je Savremena administracija (SVRME) koja je skočila 26,3% na 3.600 RSD uz realizaciju od 25,5 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Grci prodali železničkog operater Trainose Italijanima
Next Prvi softver za online računovodstvo dostupan preduzetnicima u Srbiji

You might also like

Beogradska berza: Nastavak silaznog trenda, solidan promet obveznica

Treći dan zaredom nastavljen je silazni trend domaćeg tržišta akcija, dok je ukupan promet u trgovanju bio solidnih 270,9 miliona RSD (2,2 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je

Svetske berze 0 Comments

Kako profitirati na padu cena kriptovaluta?

Situacija na tržištu kriptovaluta u poslednje vreme nije dobra.

Svetske berze 0 Comments

Skok azijskih berzi, dolar bez promene

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija porasle, zahvaljujući rekordnim nivoima indeksa na Wall Streetu, dok rast prinosa na američke obveznice podržava vrednost dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply