Air India: Na svakom letu dva reda u avionu samo za žene

Air India: Na svakom letu dva reda u avionu samo za žene

Indijska nacionalna aviokompanija će na svakom letu odrediti dva reda u avionu koje će moći koristiti samo žene.

Air India u saopštenju navodi da su odluku doneli nakon dva incidenta u proteklih mesec dana kada su muškarci navodno fizički nasrtali na kabinsko osoblje ili druge putnice, piše Guardian.

Foto: The Indian Express

Foto: The Indian Express

Generalni direktor aviokompanije Meenakshi Malik rekao je da su zvaničnici doneli odluku jer smatraju da je to njihova odgovornost kako bi poboljšali nivo i kvalitet udobnosti putnica u avionu.

Ovakav način rada počinje ove sedmice i to za početak samo na letovima unutar države, a tokom godine će se proširiti. Putnice neće morati plaćati dodatnu naknadu za ovu uslugu.

Žene u Indiji se već mogu voziti u odvojenim kupeima u vozu i autobusima.

Air India pokušava da obnovi svoju reputaciju kao sigurna aviokompanija za putnice nakon incidenta u decembru prošle godine, kada je u biznis klasi putnik na letu iz Mumbaija za Newark prešao na prazno mesto pored žene u ekonomskoj klasi i navodno je počeo dodirivati dok je spavala.

Još jedan putnik koji je letio na letu aviokompanije Air India je takođe uhapšen u januaru ove godine nakon što se stjuardesa žalila da ju je neprimereno dotakao i uputio nepristojne reči.

Vazdušni promet u Indiji je u 2015. godini skočio za više od 20 %, što je najbrže rastuće tržište vazduhoplovstva na svetu.

Izvor: GdeInvestirati/Klix.ba
Previous Godišnja inflacija u SAD porasla na 2,1 odsto
Next Finska: Isplaćena prva plata od 560 evra nezaposlenima

You might also like

Skok profita Samsunga i LG-ja

Solidna prodaja smartfona i agresivno rezanje troškova su doprineli boljem neto profitu južnokorejske elektronske kompanije Samsung elektroniks u drugom kvartalu, nego što je očekivano.

Kompanije 0 Comments

Promenjene uplatnice za „Infostan”

Ubuduće će Beograđani komunalije plaćati za tekući mesec, a ne kao poslednjih sedam godina, kada je svaka uplata pokrivala zaostala a neutužena dugovanja.

Kompanije 0 Comments

FAP od države dobio investiciona sredstva

Generalni direktor Ranko Vuković izjavio je za Glas zapadne Srbije da je prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply