Energoprojekt holding i NIS uključeni u indekse SEE Link regionalne berze

Energoprojekt holding i NIS uključeni u indekse SEE Link regionalne berze

Akcije Energoprojekt holdinga i Naftne industrije Srbije (NIS) uključene su u indeksne kopre najlikvidnijih hartija regionalne berze SEE Link, objavljeno je u ponedeljak na zvaničnoj internet strani ove berze.

Indeksi SEELinX i SEELinX EWI revidirani su uključivanjem novih indeksnih činilaca nakon priključenja Beogradske i Ljubljanske berze tom tržištu krajem 2016, s ciljem da se obezbedi reprezentativniji pregled svih involviranih berzi hartija od vrednosti.

Komitet za indekse SEE Link berze uključio je u SEELinX i SEELinX EWI indekse akcije Energoprojekt holdinga iz Beograda, Naftne industrije Srbije iz Novog Sada, Gorenja iz Velenja, Krke iz Novog Mesta, Petrola iz Ljubljane i Zavarovalnice Triglav iz Ljubljane, navodi se u informaciji.

U korpi najlikvidnijih hartija koje formiraju indekse SEELinX i SEELinX EWI sada se nalaze i još tri kompanije iz Bugarske ( Advance Terrafund,Sopharma i Monbat), pet kompanija iz Hrvatske (VALAMAR RIVIERA, Podravka, Ericsson Nikola Tesla, Croatia i Atlantic grupa), dve iz Makedonije (Komercijalna banka Skopje i Alkaloid) i četiri firme iz Slovenije (Gorenje, Krka, Petrol i Zavarovalnica Triglav).

Izvor:Tanjug
Previous Beogradska berza: Broj kompanija uključenih u Belex 15 svakodnevno se smanjuje
Next Igor Mirović: Vojvodina u suficitu 5,6 milijardi dinara

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Pad automobilskog sektora zbog jačeg jena

Kretanja cena akcija u Aziji su bila pomešana zbog pada cena nafte i slabljenja dolara pred ključni sastanak Američkih federalnih rezervi u Džekson Holu ove sedmice.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Dow i S&P 500 potonuli više od 4 odsto

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks potonuli više od 4 %, što je njihov najveći dnevni gubitak u više od šest godina, a Dow

Beogradska berza: Dužničke hartije pogurale promet

Danas je zabeležen oporavak prometa na Beogradskoj berzi, zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim papirima. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 260,9 miliona RSD (2,1 milion EUR), dok je indeks Belex15 oslabio

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply